5 Μάιος 2016, 21:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Μάιος 2016, 20:54

Αδελφοποίηση των Ελλήνων του Ροστόφ και των «Κομνηνών» Νέας Υόρκης

  • Αδελφοποίηση των Ελλήνων του Ροστόφ και των «Κομνηνών» Νέας Υόρκης
    Ο Ιβάν Σαββίδης κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη πριν από δυο μήνες (φωτ.: αρχείο ποντιακού συλλόγου «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης)

Ουκ ολίγες φορές έχει δηλώσει ο Ιβάν Σαββίδης πως οι Πόντιοι μόνο ενωμένοι μπορούν να πάνε μπροστά, για να διατηρήσουν την πολιτιστική τους κληρονομιά και να αποκαταστήσουν το δίκαιο. Με γνώμονα αυτή την αρχή, στις 20 Απριλίου υπεγράφη και επίσημα η αδελφοποίηση του Συλλόγου Ελλήνων του Ροστόφ επί του Ντον και της Αζοφικής περιοχής «Τάναϊς» από τη μια και των «Κομνηνών» Νέας Υόρκης από την άλλη.

Το πρωτόκολλο αδελφοποίησης υπέγραψαν στη Θεσσαλονίκη ο Ιβάν Σαββίδης και ο πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου «Κομνηνών» Νέας Υόρκης Δημήτρης Μολοχίδης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των δύο πλευρών, «συνυπογράφουμε το παρόν πρωτόκολλο αδελφοποίησης αποσκοπώντας στη διατήρηση της περισπούδαστης πολιτιστικής μας κληρονομιάς, στην ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας και αποκατάσταση του δικαίου, και στην προβολή του ελληνισμού και των υψηλών αξιών του». Κατά την ίδια ανακοίνωση, «κοινή πίστη των Ελλήνων με ποντιακή καταγωγή της Αμερικής και της Ρωσίας, που τους συνδέουν τόσα πολλά, είναι ότι μαζί θα χαράξουν πορεία για νέες δράσεις, για συνεργασίες και ανταλλαγές και για σχέσεις αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού».


Το πρωτόκολλο αδελφοποίησης των δύο συλλόγων

Η συμφωνία για τη συνεργασία των συλλόγων είχε ληφθεί στις 28 Φεβρουαρίου 2016 κατά την επίσκεψη του Ιβάν Σαββίδη στη Νέα Υόρκη.