5 Μάιος 2016, 14:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Μάιος 2016, 16:26

Να τελειώνει με Ασφαλιστικό-Φορολογικό μέσα στο σαββατοκύριακο θέλει η κυβέρνηση

  • Η φαλκίδευση της ελευθερίας μας
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Παρά το γεγονός ότι το Μαξίμου έδειξε πως στην περίπτωση του ασφαλιστικού πολυνομοσχεδίου δεν θα ακολουθήσει τον… αγαπημένο δρόμο του κατεπείγοντος, τελικά το Eurogroup της Δευτέρας και η συμφωνία που παραμένει στον αέρα ανατρέπουν τον μέχρι σήμερα προγραμματισμό.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η Βουλή να δώσει μέσα στο σαββατοκύριακο το πράσινο φως σε Ασφαλιστικό και Φορολογικό.

Με αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα πάει στην κρίσιμη συνεδρίαση της Δευτέρας έχοντας στα χέρια του ψηφισμένα μέτρα. Παράλληλα, ο «αιφνιδιασμός» θα μπλοκάρει τις δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις που προγραμμάτιζαν συνδικαλιστικοί φορείς και συνδικάτα για την ερχόμενη εβδομάδα.

Το πολυνομοσχέδιο συζητείται Πέμπτη και Παρασκευή στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, ενώ με τον μέχρι σήμερα προγραμματισμό θα πήγαινε στην Ολομέλεια προς ψήφιση τη Δευτέρα και την Τρίτη. Ωστόσο, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ακολουθηθεί διαδικασία εξπρές και η ψήφιση να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το βράδυ της Κυριακής.

Η ΝΔ, δια στόματος του Γιώργου Κουμουτσάκου, δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, και για μια ακόμα φορά επαναλαμβάνει το αίτημά της για εκλογές. «Οι χειρισμοί, οι καθυστερήσεις, οι ολιγωρίες και η απραξία έχουν οδηγήσει την κυβέρνηση και τη χώρα σε αδιέξοδο δίλημμα: ή μια βαριά συνθηκολόγηση με δυσβάσταχτα μέτρα για τους πολίτες ή καταστροφική ρήξη», τονίζει ο εκπρόσωπος της ΝΔ.