30 Αύγουστος 2013, 09:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:09

Βάσεις 2013: Οι πρώτοι των πρώτων

  • Βάσεις 2013: Οι πρώτοι των πρώτων

Οι πρώτοι των πρώτων με τις βαλίτσες τους γεμάτες όνειρα, ετοιμάζονται οι αριστούχοι και οι επιτυχούσες των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων για τη νέα τους φοιτητική ζωή, μετά τη σημερινή δημοσιοποίηση του καταλόγου με τις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Οι πρώτοι των πρώτων μίλησαν στο zougla.gr και μοιράστηκαν τη χαρά της επιτυχίας τους. Γυρίζουν μία νέα σελίδα στη ζωή τους και δηλώνουν έτοιμοι για την περιπέτεια και τα καρδιοχτύπια στα φοιτητικά έδρανα. Οι εισακτέοι στην Ανώτατη Εκπαίδευση, εμφανώς ικανοποιημένοι για την ανταμοιβή των κόπων τους, γνωρίζουν εκ προοιμίου πως ο δρόμος θα είναι μακρύς.

Η Μαρίνα Αθανασοπούλου από την Πάτρα και η Νεφέλη Φασούλη από την Αθήνα πέρασαν στις πρώτες θέσεις της Νομικής Σχολής Αθηνών με 19.227 και 18.975 μόρια αντίστοιχα. Δηλώνουν ανακουφισμένες και πανευτυχείς για την επιτυχία τους και παράλληλα ευγνωμονούν την οικογένειά τους για τη στήριξη κατά τα δύσκολα μαθητικά χρόνια.

Έκπληξη προκάλεσε η άνοδος της βάσης για την εισαγωγή στο τμήμα Μουσικών σπουδών Αθήνας καθώς σημείωσε μια άνοδο 6.670 μορίων. Το zougla.gr επικοινώνησε με την 1η που πέρασε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών Θεσσαλονίκης, την Γεωργία Πολυμενέρη (απόφοιτο των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη). Η ίδια επιθυμούσε πάντα να ασχοληθεί με τη μουσική και με τη σύνθεση.

Στην πρώτη τριάδα των επιτυχόντων στο Τμήμα Μαθηματικών Σάμου βρίσκεται ο Ιάσων – Ιωάννης Παπασταύρου, ο οποίος με μεθοδικότητα πέρασε στη σχολή της αρεσκείας του και απολαμβάνει πλέον τους κόπους του.

Μια ανέλπιστη χαρά, όπως τη χαρακτηρίζει η ίδια, περίμενε, το πρωί, την 18χρονη Ιωάννα Μωυσίδου από την Καβάλα, που πέρασε πρώτη στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΑΠΘ (και δεύτερη πανελλαδικά), συμπληρώνοντας 19.600 μόρια, με μέσο όρο βαθμολογίας 19,5. Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, η αριστούχος των πανελλαδικών δεν κρύβει ότι η επιτυχία της στηρίχτηκε κατά πολύ τόσο στη δική της μεγάλη προσωπική προσπάθεια όσο και στις οδηγίες που της έδινε καθηγητής της, στο φροντιστήριο στο οποίο φοιτούσε.

Η ίδια αρνείται, ωστόσο, πως υπάρχει κάποιο "μυστικό" επιτυχίας στις εξετάσεις και αποδίδει τη δική της πρωτιά στο συστηματικό διάβασμα που ξεκίνησε ήδη από την Α' Λυκείου, με συνεχείς επαναλήψεις και καλή διαχείριση του χρόνου, ώστε να προλαβαίνει και ορισμένες εξωσχολικές δραστηριότητες.

Κόρη απολυμένου δημοσιογράφου της ΕΤ3, η 18χρονη Τζούλια Μάρκου από τη Θεσσαλονίκη, παρά την επιτυχία της στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με 19145 μόρια, δεν σκέφθηκε στιγμή να παραμείνει στην Ελλάδα.

«Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, προσανατολίστηκα σε σπουδές στη Γερμανία και ήρθε και η απόλυση του πατέρα μου να ενισχύσει αυτή μου την επιλογή» λέει η 18χρονη, η οποία φοίτησε στο 1ο Λύκειο Καλαμαριάς και είχε βαθμό απολυτηρίου 19,7. «Επέλεξα να σπουδάσω νομική στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο πανεπιστήμιο του Μονάχου 'Ludwig Maximilian' για το επίπεδο των σπουδών».

Πηγή: zougla.gr