5 Μάιος 2016, 08:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Μάιος 2016, 10:19

Αφιέρωμα στον φημισμένο φωτογράφο Αρά Γκιουλέρ στο Μουσείο Μπενάκη

  • Αφιέρωμα στον φημισμένο φωτογράφο Αρά Γκιουλέρ στο Μουσείο Μπενάκη
    Ο Τουρκοαρμένιος φωτογράφος Αρά Γκιουλέρ

Άρωμα Κωνσταντινούπολης θα αποκτήσει η οδός Πειραιώς στις 12 Μαΐου, καθώς το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί εκδήλωση της τουρκικής πρεσβείας αφιερωμένη στην προσωπικότητα και το έργο του Τούρκου φωτογράφου Αρά Γκιουλέρ (Ara Güler).

Στο επίκεντρο της βραδιάς, η προβολή του βραβευμένου σε διεθνή φεστιβάλ ντοκιμαντέρ «Το μάτι της Κωνσταντινούπολης», το οποίο αναφέρεται στην ιστορία του Γκιουλέρ, κατά την προετοιμασία της αναδρομικής έκθεσής του στην Κωνσταντινούπολη.

«Στα 87 του χρόνια ο Αρά Γκιουλέρ παραμένει ένας σύνθετος και αξέχαστος χαρακτήρας: οξυδερκής, πνευματώδης και φιλοσοφημένος. Αν και έγινε γνωστός από την αποτύπωση της ζωής των ανθρώπων και των σημαντικών ιστορικών γεγονότων μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στην Κωνσταντινούπολη και την Τουρκία, έκανε διεθνή καριέρα για περισσότερα από εξήντα χρόνια και έχει δημιουργήσει περισσότερες από ένα εκατομμύριο φωτογραφίες», επισημαίνουν οι διοργανωτές.

Την προβολή της ταινίας θα συνοδεύει έκθεση 40 φωτογραφιών του Γκιουλέρ μέσα από τις οποίες απαθανατίζει καθημερινά στιγμιότυπα, με πρωταγωνιστές απλούς ανθρώπους και φόντο την Κωνσταντινούπολη.