30 Αυγούστου 2013, 11:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτεμβρίου 2014, 20:09

Tουρκικές εφημερίδες χλευάζουν τους Έλληνες για τα ληγμένα

  • Tουρκικές εφημερίδες χλευάζουν τους Έλληνες για τα ληγμένα

Η Milliyet και η Hürriyet χλευάζουν τους Έλληνες για τα ληγμένα που θα βρίσκονται από 1 Σεπτεμβρίου σε ειδικά ράφια με την επισήμανση προϊόντα περασμένης διατηρησιμότητας.

Η Milliyet χλευάζει την αγορανομική διάταξη αυτή με τον υποτιμητικό τίτλο:  «Η Ελλάδα ξεπέρασε την ημερομηνία λήξης της» και αναφέρει μεταξύ άλλων: «δεν κατάφερε να ξεφύγει από την οικονομική κρίση προσπαθεί να βρει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα του κόσμου. Μια απ’ αυτές τις λύσεις είναι πως τα σουπερ μάρκετ θα μπορούν να έχουν στα ράφια τους προϊόντα στα οποία θα έχουν περάσει η ημερομηνίες λήξης τους. Τα μπαγιάτικα προϊόντα θα μπορούν να πωλούνται φθηνότερα. Έτσι η γειτονική χώρα πέταξε στο καλάθι των σκουπιδιών την ημερομηνία λήξης».

Η Hürriyet από την πλευρά της κρατάει λίγο πιο χαμηλούς τόνους στον τίτλο του άρθρου της: «Η Ελλάδα θα καταναλώνει προϊόντα που έχουν λήξει οι ημερομηνίες τους» και όπως αναφέρει: «Στην Ελλάδα που χιλιάδες άνθρωποι δεν αντέχουν στις συνθήκες τις οικονομικής κρίσης, αποφασίσθηκε η διάθεση των ληγμένων προϊόντων στα σούπερ μάρκετ για να μπορούν να τα αγοράζουν σε φθηνότερες τιμές, με όριο τους τρεις μήνες από την αναγραφόμενη ημερομηνία».

Εμείς πιστεύουμε ότι οι γείτονες μας τα γράφουν αυτά από τη ζήλεια τους ! Δεν τους πείραξε τόσο το ότι καταφέραμε να αντικαταστήσουμε τον όρο «ληγμένα (ή μπαγιάτικα) προϊόντα», με το…ευγενέστερο «τροφίμα περασμένης Διατηρησιμότητας» και πάνω από όλα ότι...θα τρώμε ότι σαβούρα μας πασάρουν. Όσο το ότι έχουν απωθημένα με τους εθνικά υπερήφανους πολιτικούς μας που καταφέραν να περάσουν στο λεξιλόγιο μας τον Ελληνοπρεπέστατο χαρακτηρισμό «Φόρος Ειδικού Τέλους» και να αντικαταστήσουν την τούρκικη λέξη:«Χαράτσι»…

Αν και εδώ που τα λέμε: απέναντι σε όλους αυτούς που παίζουν με την υγεία μας και ευλογούν την δημιουργία μιας κατώτερης καταναλωτικής τάξης (με εξαθλιωμένα οικονομικά νοικοκυριά)…καλό θα ήταν να τους ευχηθούμε...στα Τούρκικα (έτσι για να μη μας χλευάζει και ο "γείτονας"): "Βρε άϊ σιχτιρ"...Έτσι για να μη μας χλευάζει και ο "γείτονας"...

Πηγή: kamarinia

Σχετικά άρθρα