4 Μάιος 2016, 11:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Μάιος 2016, 11:30

Δικάζονται οι γονείς της μικρής Μαρίας που χάθηκε στον Σκαραμαγκά

  • Οι γονείς της 4χρονης Μαρίας οδηγούνται στον εισαγγελέα

Στις δικαστικές αίθουσες αναμένεται να δοθεί η συνέχεια της υπόθεσης με την εξαφάνιση της μικρής Μαρίας-Ειρήνης. Οι γονείς της μικρής οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο κατά συναυτουργία, και τους παρέπεμψε να δικαστούν σήμερα το μεσημέρι στο πλαίσιο του Αυτόφωρου.

Η 4χρονη ανήμερα του Πάσχα χάθηκε στην περιοχή του Σκαραμαγκά και μετά από σχεδόν 24 ώρες εντοπίστηκε στο Χαϊδάρι. 

Μητέρα και πατέρας κρατούνται στη ΓΑΔΑ μέχρι να μεταφερθούν στην Ευελπίδων. Σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία τους είπαν ότι κάποιος άρπαξε το κοριτσάκι. Υποστήριξαν ότι ο πατέρας ήταν συνέχεια κοντά στην 4χρονη και στον μεγαλύτερο αδερφό της και ότι κάποια στιγμή άφησε τη Μαρία να παίξει και πήγε με το άλλο παιδί της οικογένειας να κλείσουν μια βρύση που έτρεχε. «Μέσα σε ελάχιστα λεπτά η μικρή είχε εξαφανιστεί», φέρεται να είπε.

Η Μαρία πέρασε τη χθεσινή μέρα  στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Από τα όσα είπε στους παιδοψυχολόγους δεν βγαίνει το συμπέρασμα ότι κάποιο πρόσωπο την οδήγησε μακριά από τη μάντρα αυτοκινήτων του παππού της, ενώ απαντώντας στην ερώτηση πού και πώς πέρασε το βράδυ ανέφερε απλά ότι κάποια στιγμή κουράστηκε και κοιμήθηκε στο δάσος.

Μιλώντας στο MEGA ο παππούς του παιδιού είπε ότι η μικρή είναι καλά, χαμογελάει και ζητά συνεχώς τη μητέρα της, στην οποία δεν επετράπη να την επισκεφθεί. Και ο παππούς επιμένει ότι πρόκειται για απαγωγή, σενάριο που μέχρι τώρα δεν προκύπτει από την αστυνομική έρευνα.