3 Μάιος 2016, 22:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Μάιος 2016, 20:10

Μια πασχαλινή ιστορία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης

  • Μια πασχαλινή ιστορία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης

Ήταν μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα όταν στην περιοχή των Ρουμάνικων Λαυρίου, έξω από το σπίτι του Ανέστη Τσαλίδη, εμφανίστηκε μια οικογένεια Σύρων προσφύγων. Ο Ανέστης Τσαλίδης (στη φωτο δεξιά με το κοριτσάκι στην αγκαλιά) με τους γείτονές του είχαν βάλει να ψήσουν, όπως το καλεί το έθιμο. Όταν η οικογένεια των προσφύγων με τα δύο παιδιά τους κοντοστάθηκε έξω από την πόρτα τους, δεν δίστασαν ούτε στιγμή.

Με νοήματα, αφού οι Σύροι δεν ήξεραν ελληνικά αλλά ούτε και αγγλικά, τους προσκάλεσαν στο πασχαλινό τραπέζι.

Μέχρι το απόγευμα μοιράστηκαν ό,τι είχαν μαζί τους. Χαμογελούσαν οι άνθρωποι, αλλά δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν. Έφαγαν όμως και χαμογελούσαν συνέχεια από το απροσδόκητο δώρο. «Ήταν από το Χαλέπι», είπε στο notioanatolika.gr ο κ. Τσαλίδης για να προσθέσει: «Ήταν το μόνο που καταλάβαμε. Ούτε τα ονόματά τους δεν καταφέραμε να μάθουμε. Δεν ήξεραν ούτε αγγλικά. Φάγαμε όλοι μαζί και στη συνέχεια ο άνδρας και η γυναίκα μας φίλησαν τα χέρια».

«Μάλλον ήταν μουσουλμάνοι, αλλά τι σημασία έχει. Ήταν ημέρα αγάπης κι οι άνθρωποι υπέφεραν. Δεν μπορούσαμε να τους αφήσουμε έτσι», συμπλήρωσε και διευκρίνισε ότι πρέπει να έμεναν στο κέντρο προσφύγων της περιοχής.

Φτωχή γειτονιά τα Ρουμάνικα, όπου ζουν αρκετοί παλιννοστούντες ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ. Άνθρωποι της βιοπάλης όλοι τους, που ξέρουν από προσφυγιά. Άνθρωποι με καθαρή καρδιά που μπορεί να νιώσει το αληθινό μήνυμα της Ανάστασης.

Πηγή: notioanatolika.gr