3 Μάιος 2016, 20:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Μάιος 2016, 21:06

Toyota Ελλάς: Ανακαλεί 976 οχήματα Yaris για προληπτικό έλεγχο

  • Toyota Ελλάς: Ανακαλεί 976 οχήματα Yaris για προληπτικό έλεγχο
    (Φωτ.: EPA / Kimimasa Mayama)

Στον προληπτικό έλεγχο 976 οχημάτων Toyota Yaris που έχουν παραχθεί από το 2011 έως το 2016 προχωρά η Toyota Ελλάς, για να διερευνηθεί πιθανό πρόβλημα στις ζώνες των πίσω καθισμάτων. Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων αυτών θα ενημερωθούν εγγράφως, προκειμένου να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Τoyota σε όλη την Ελλάδα και να γίνει ο σχετικός έλεγχος, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματεία Βιομηχανίας, τα 976 Toyota Yaris είναι εξοπλισμένα με ζώνες ώμου-μέσης και στις τρεις πίσω θέσεις επιβατών.

Η πόρπη της κάθε ζώνης είναι ασφαλισμένη στο πάτωμα του οχήματος με ένα πλακάκι αγκίστρωσης. Λόγω απόκλισης στη ρύθμισης της πρέσας παραγωγής των πλακιδίων αγκίστρωσης, υπάρχει πιθανότητα η επεξεργασμένη επιφάνεια να γίνει αιχμηρή.

Σε αυτή την περίπτωση και σε ενδεχόμενη σύγκρουση του οχήματος, υπάρχει η πιθανότητα ο ιμάντας της πόρπης της ζώνης να κοπεί και κατά συνέπεια η ζώνη να μη συγκρατήσει τον επιβάτη, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες τραυματισμού του.