3 Μάιος 2016, 15:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Μάιος 2016, 15:26

ΓΣΕΕ: Την Κυριακή με 24ωρη απεργία ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς

  • ΓΣΕΕ: Την Κυριακή με 24ωρη απεργία ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς
    Συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΣΕΕ (φωτ. αρχείου: gsee.gr)

Μπορεί η αργία της Πρωτομαγιάς να έχει μεταφερθεί για σήμερα Τρίτη ωστόσο η εργατική γιορτή θα γίνει την Κυριακή 8 Μαΐου, ημέρα όπου η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία. Η συγκεκριμένη κινητοποίηση εντάσσεται στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ, η ερχόμενη Κυριακή, μαζί με άλλες επτά, «έχουν οριστεί με μνημονιακούς νόμους ως εργάσιμες για το χώρο του εμπορίου, μέτρο που μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους, αφού αφενός μεν οδηγεί στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και αφετέρου λειτουργεί αποκλειστικά προς όφελος των πολυεθνικών, οδηγώντας σε λουκέτο τις μικρές επιχειρήσεις του κλάδου».

Προσθέτει ότι από την πρώτη στιγμή εξέφρασε «την αγανάκτησή της για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και τη μετάθεση της Εργατικής Πρωτομαγιάς» και καλεί τους εργαζόμενους σε συγκεντρώσεις μνήμης και διαμαρτυρίας, σε χώρο και χρόνο που θα προσδιορίσουν τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα. Η απεργία στις 8 Μαΐου είναι ανεξάρτητη από την 48ωρη γενική απεργία που έχει αποφασίσει η Συνομοσπονδία και η οποία θα πραγματοποιηθεί όταν κατατεθεί στη Βουλή το τελικό νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό.