2 Μάιος 2016, 20:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Μάιος 2016, 18:46

Νέα επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Σμύρνη στη μνήμη του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου

  • Νέα επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Σμύρνη στη μνήμη του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου
    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη θεία λειτουργία στον Άγιο Βουκόλο Σμύρνης, τον Φεβρουάριο του 2015

Τη δεύτερη για φέτος πατριαρχική και ποιμαντική επίσκεψη στην περιοχή της Σμύρνης θα πραγματοποιήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από το Σάββατο 7 έως τις 10 Μαΐου. Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της θέσπισης από το Οικουμενικό Πατριαρχείο δυο τέτοιων επισκέψεων το χρόνο, ύστερα από πρόσκληση των δημάρχων και άλλων κοινωνικών φορέων της περιοχής, αλλά και αίτημα της ορθόδοξης χριστιανικής κοινότητας της πόλης.

Την Κυριακή του Θωμά ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα χοροστατήσει στην θεία λειτουργία στην παλαιοχριστιανική εκκλησία της Εφέσου επί του τάφου του ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου.

Θα ακολουθήσει εθιμοτυπική επίσκεψη του Πατριάρχη στον έπαρχο και στον δήμαρχο της Εφέσου. Tο απόγευμα της Κυριακής ο Πατριάρχης θα πραγματοποιήσει τα θυρανοίξια του ανακαινισμένου ναού του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στον Κιρκιντζέ, τόπο καταγωγής της Διδώς Σωτηρίου.

Αργότερα, θα χοροστατήσει στον εσπερινό στα ερείπια του ναού της Γ' Οικουμενικής Συνόδου μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου.


Από παρελθούσα θεία λειτουργία υπό τον Πατριάρχη, στα ερείπια του Ναού της Θεοτόκου στην Έφεσο (φωτ: Ν. Μαγγίνας)

Τη Δευτέρα 9 Μαΐου ο Πατριάρχης θα χοροστατήσει στην Θεία Λειτουργία στο ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Μενεμένη και θα παρακολουθήσει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στον περίβολο του ναού. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον δήμαρχο της Μενεμένης, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα εγκαινιάσει εκθέσεις και θα παρακαθίσει στο επίσημο δείπνο που θα παραθέσει η Ορθόδοξη Κοινότητα Σμύρνης στον αύλειο χώρο του ναού της Αγίας Φωτεινής στη Σμύρνη.

Την Τρίτη 10 Μαΐου και πριν από την αναχώρηση του για τη Σμύρνη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί την πόλη των Σοκίων. Η πρώτη φετινή επίσκεψη πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο και με αφορμή τη μνήμη του Αγίου Βουκόλου, πρώτου Ιεράρχη της Σμύρνης.