2 Μάιος 2016, 17:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Μάιος 2016, 15:48

Στην Καπέλα Σιξτίνα τραγούδησε ο κιθαρίστας των U2 (βίντεο)

  • Στην Καπέλα Σιξτίνα τραγούδησε ο κιθαρίστας των U2 (βίντεο)
    Ο Έτζ ποζάρει με άνδρα της Παπικής Ελβετικής Φρουράς έξω από την Καπέλα Σιξτίνα (φωτ.: από τη σελίδα των U2 στο Facebook)

Ο Έτζ, ο κιθαρίστας των U2, έγινε ο πρώτος ροκ σταρ που έδωσε συναυλία στην Καπέλα Σιξτίνα, στο παρεκκλήσι του Αποστολικού Παλατιού, το οποίο ο ίδιος περιέγραψε ως «την ομορφότερη αίθουσα ναού σε ολόκληρο τον κόσμο». Με τη συνοδεία μιας χορωδίας από επτά εφήβους από την Ιρλανδία, ο Έτζ έπαιξε ακουστική κιθάρα και τραγούδησε, το βράδυ της Κυριακής, τέσσερα τραγούδια σε ένα κοινό 200 γιατρών, ερευνητών και μέλη φιλανθρωπικών οργανώσεων.

Η εκδήλωση έγινε στο περιθώριο συνεδρίου το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Βατικανό με θέμα την αναγεννητική ιατρική.

Η επιλογή του για να συμμετάσχει στη συναυλία σχετίζεται με το γεγονός ότι έχει ο ίδιος ενεργή δράση σε φιλανθρωπικές οργανώσεις που ασχολούνται με την πρόληψη του καρκίνου, από τη στιγμή που έχασε τον πατέρα του από καρκίνο και η κόρη του «χτυπήθηκε» από λευχαιμία.

Ο κιθαρίστας των U2 ευχαρίστησε τον Πάπα Φραγκίσκο που τον προσκάλεσε και του αφιέρωσε μάλιστα το τραγούδι Walk on, σημειώνοντας ότι «το έργο που επιτελεί είναι φανταστικό και μακάρι να συνεχίσει να το κάνει για πολύ ακόμα».