30 Απρίλιος 2016, 12:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Απρίλιος 2016, 11:58

Ιερώνυμος: Το Πάσχα ας γίνει μία έξοδος από το φόβο και την απόγνωση

  • Ιερώνυμος: Το Πάσχα ας γίνει μία έξοδος από το φόβο και την απόγνωση
    (Φωτ.: iaath.gr / Χρήστος Μπόνης)

Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κατά την περιφορά του Επιταφίου το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, λέγοντας πως «το φετινό Πάσχα ας γίνει έξοδος από το φόβο και την απόγνωση προς την ελπίδα και την αγαπητική δημιουργικότητα, από την υποκρισία, στην αλήθεια».

Ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε την ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου και συγχοροστάτησαν οι επίσκοποι Φαναρίου Αγαθάγγελος και Ναζιανζού Θεοδώρητος. Παρέστησαν η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο υφυπουργός Εξωτερικών  Γιάννης Αμανατίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, πολιτικοί, αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι της περιφέρειας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του Ερυθρού Σταυρού, κληρικοί και εκατοντάδες πιστοί.


 (Φωτ.: iaath.gr / Χρήστος Μπόνης)

Κατά την περιφορά του Επιταφίου και μετά την δέηση στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι τα τελευταία χρόνια «η απελπισία και η απόγνωση έγιναν οι κυρίαρχες γεύσεις της καθημερινότητάς μας» και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας και ο λαός.


(Φωτ.: iaath.gr / Χρήστος Μπόνης)

Κάλεσε τους πιστούς να είναι αισιόδοξοι επισημαίνοντας πως «απόψε θα ακούσουμε και θα πούμε πολλές φορές την ευχή καλό Πάσχα. Πάσχα είναι μία παλαιοδιαθηκική λέξη που σημαίνει έξοδος, διάβαση, πέρασμα».  Ευχήθηκε το φετινό Πάσχα να γίνει για όλους «μία έξοδος από το φόβο και την απόγνωση προς την ελπίδα και την αγαπητική δημιουργικότητα, από την υποκρισία στην αλήθεια, από τον ατομισμό στην κοινωνία της αγάπης, από το “εγώ” στο “εμείς”, από τις ποικίλες φανερώσεις του θανάτου στην εμπειρία της αναστημένης ζωής».

Gallery