30 Απρίλιος 2016, 11:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Απρίλιος 2016, 10:50

Στη δημοσιότητα μετά το Πάσχα τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών

  • Στη δημοσιότητα μετά το Πάσχα τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται δημοσιοποιηθούν τα «πόθεν έσχες» βουλευτών και πολιτικών αρχηγών για το έτος 2013, οικονομικής χρήσης 2012. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ορκωτοί λογιστές ολοκλήρωσαν τον έλεγχο και πλέον ήρθησαν τα όποια εμπόδια, προκειμένου να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Βουλής. Ακόμα, πάντως, συνεχίζεται ο έλεγχος για τα επόμενα έτη (2014, 2015), ώστε να δοθούν στη δημοσιότητα, μολονότι παραμένει άγνωστο πότε αυτό θα γίνει.

Αντιθέτως, το επόμενο διάστημα πρόκειται να δημιουργηθεί ειδική ιστοσελίδα στην οποία θα αναρτώνται οι ισολογισμοί των κομμάτων στο πλαίσιο της διαφάνειας των οικονομικών των πολιτικών σχημάτων.

Απομένει οι εκπρόσωποι των κομμάτων να λύσουν κάποια πρακτικά ζητήματα για να υλοποιηθεί η πρόταση των μελών της επιτροπής «πόθεν έσχες». Στην επόμενη συνεδρίαση θα συζητηθεί και το θέμα με τις μετοχές του Κυριάκου Μητσοτάκη, την ώρα που η υπόθεση του Αλέξη Τσίπρα τέθηκε ήδη στο αρχείο. Ο πρόεδρος της ΝΔ φέρεται να αγόρασε στις 15 Μαρτίου του 2013 μετοχές Samsung αξίας 10.912 δολαρίων από διεθνές χρηματιστήριο τις οποίες φέρεται να πώλησε το 2014, κάτι που σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (3213/2003) απαγορεύεται. Από τη ΝΔ πάντως υποστήριζαν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τη δήλωση του Κ. Μητσοτάκη.