29 Απρίλιος 2016, 22:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Απρίλιος 2016, 20:31

Φρίκη χωρίς τέλος στο Χαλέπι της Συρίας

  • Φρίκη χωρίς τέλος στο Χαλέπι της Συρίας
    Στο έλεος των αεροπορικών επιδρομών παραμένει το Χαλέπι (φωτ.: EPA / Zouhir Al Shimale)

Τουλάχιστον 50 είναι οι νεκροί τελικά, μεταξύ των οποίων και έξι γιατροί, από τον αεροπορικό βομβαρδισμό τη νύχτα της Μ. Τετάρτης του νοσοκομείου Αλ Κοντς στο Χαλέπι, ανακοίνωσε τη Μ. Παρασκευή η γαλλική μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Οι βομβαρδισμοί στο Χαλέπι συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση και την Μεγάλη Παρασκευή με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 20 άμαχοι.

Η πολεμική αεροπορία του συριακού καθεστώτος έπληξε άλλη μια κλινική, τραυματίζοντας πολλά άτομα. Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε ότι το νοσοκομείο αυτό καταστράφηκε εν μέρει και ότι ο ίδιος είδε ιατροφαρμακευτικό υλικό να έχει σκορπιστεί στα συντρίμμια.

«Η γη τρέμει κάτω από τα πόδια μας. Οι βομβαρδισμοί δεν σταμάτησαν τη νύχτα. Δεν κλείσαμε μάτι», είπε ένας κάτοικος της συνοικίας Μπουστάν αλ Κασρ η οποία μπήκε ξανά στο στόχαστρο.


Εικόνα καταστροφής στην περιοχή γύρω από το νοσοκομείο που βομβαρδίστηκε ανελέητα (φωτ.: EPA / Zouhir Al Shimale)

Για τους κατοίκους του Χαλεπιού, η εκεχειρία που συμφωνήθηκε μεταξύ του καθεστώτος και των ανταρτών στα τέλη Φεβρουαρίου δεν αποτελεί παρά μακρινή ανάμνηση. Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν χάσει τη ζωή τους στην πόλη περισσότεροι από 200 άνθρωποι σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Λόγω των βομβαρδισμών ματαιώθηκε η προσευχή της Παρασκευής, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στις συνοικίες που ελέγχουν οι αντάρτες. Και απ΄ ότι φαίνεται η φρίκη θα συνεχιστεί μιας και το Χαλέπι δεν περιλαμβάνεται στη συμφωνία προσωρινής εκεχειρίας που καλύπτει περιοχές γύρω από τη Λαττάκεια και τη Δαμασκό, η οποία πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή μετά τα μεσάνυχτα. Αυτό τουλάχιστον ανέφερε πηγή των συριακών ενόπλων δυνάμεων.