29 Απρίλιος 2016, 21:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Απρίλιος 2016, 19:32

Η Μεγάλη Παρασκευή στα Ιεροσόλυμα (φωτο)

  • Η Μεγάλη Παρασκευή στα Ιεροσόλυμα (φωτο)
    Όνειρο ζωής είναι για τους περισσότερους Χριστιανούς το προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο τις ημέρες του Πάσχα (φωτ.: EPA / Jim Hollander)
  • Η Μεγάλη Παρασκευή στα Ιεροσόλυμα (φωτο)
  • Η Μεγάλη Παρασκευή στα Ιεροσόλυμα (φωτο)

Χιλιάδες Ορθόδοξοι χριστιανοί από πολλές χώρες του κόσμου βάδισαν στα τελευταία βήματα του Ιησού, σηκώνοντας σταυρούς κάθε μεγέθους, τιμώντας με ευλάβεια την Μεγάλη Παρασκευή της Ορθοδοξίας.

Οι πιστοί διέσχισαν την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ ακολουθώντας την Οδό του Μαρτυρίου, με μικρές στάσεις για προσευχή.

Οι ισραηλινές αρχές έχουν αναπτύξει σημαντικές δυνάμεις ασφαλείας στην Παλιά Πόλη, η οποία βρίσκεται στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, την παλαιστινιακή πλευρά που έχει προσαρτηθεί από το Ισραήλ. Με μεγάλη δυσκολία το πλήθος κατάφερε να φτάσει στις πύλες του Παναγίου Τάφου.


Η ακολουθία με τους ξύλινους σταυρούς καταλήγει στο Nαό της Αναστάσεως (φωτ.: EPA / Atef Safadi)

«Προσευχόμαστε για όλη την κοινότητα», είπε η 36χρονη Ιλόνα Οτίρμπα που έφτασε στην Ιερουσαλήμ με ένα γκρουπ από το Σουχούμι της Αμπχαζίας. «Η Εκκλησία της Γεωργίας δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία μας. Όλοι και όλες εδώ προσευχόμαστε γι' αυτό», πρόσθεσε.

Η Κριστίνα Σαλάμ, που ήρθε από την Αίγυπτο μαζί με τους γονείς της και χιλιάδες άλλους πιστούς, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Αυτό το προσκύνημα δεν το κάνουμε από υποχρέωση. Είναι το όνειρο όλων των (Κοπτών) Αιγυπτίων».