29 Απρίλιος 2016, 13:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Απρίλιος 2016, 13:05

Πότε και από πού χαλάει ο καιρός το Πάσχα

  • Πότε και από πού χαλάει ο καιρός το Πάσχα
    (Φωτ.: Flickr / John Karakatsanis)

Μετά τις τοπικές βροχές που θα εκδηλωθούν τη Μεγάλη Παρασκευή, κυρίως στην κεντρική και βόρεια χώρα, καλός και ζεστός καιρός θα επικρατήσει το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, μέχρι το μεσημέρι. Τα μέχρι τώρα προγνωστικά δείχνουν ότι τις πρώτες ημέρες της διακαινησίμου εβδομάδας σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν κατά τόπους ισχυρές βροχές ή καταιγίδες, ενώ σημαντική θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας.

Το Μεγάλο Σάββατο γενικά καλός καιρός και μόνο στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης, και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Οι άνεμοι στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.

Από το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα, και από τα βορειοδυτικά, προβλέπεται αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες. Βαθμιαία μέχρι το βράδυ θα επηρεαστούν οι δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, οι οποίοι στα νότια βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες από το απόγευμα στα δυτικά είναι πιθανό να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί 3 με 5 οι οποίοι βαθμιαία στα νότια θα γίνουν νότιοι τοπικά 6 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Την Τρίτη του Πάσχα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Βελτίωση το βράδυ στα δυτικά.  Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση.