29 Απρίλιος 2016, 08:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Απρίλιος 2016, 09:06

Το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα

  • Το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα
    (Φωτ.: EPA / Bart Maat)

Στις 9 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί τελικά το Eurogroup που ακυρώθηκε την Μεγάλη Τρίτη. Το γεγονός, ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με το Reuters, ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Στη συνεδρίαση του Eurogroup, η ελληνική κυβέρνηση θα προσπαθήσει να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το θέμα των προληπτικών μέτρων ύψους 3,6 δις.

Τις ημέρες εκείνες βέβαια σύμφωνα με τον προγραμματισμό της κυβέρνησης το ασφαλιστικό αναμένεται να μπαίνει στην τελική ευθεία για την ψήφισή του στη Βουλή και τα συνδικάτα να βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε συνεργάτες του έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας δηλώνοντας ότι «η θέση της χώρας και οι συμμαχίες της στην Ευρώπη είναι πολύ πιο ισχυρές από κάθε άλλη φορά από τότε που ξεκίνησε η κρίση». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός προέβλεψε ότι «σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις» και σχολίασε, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, πως «όσοι ονειρεύονται επανάληψη του 2015 είναι βαθιά νυχτωμένοι και αυτές τις μέρες εκτίθενται».

Την πορεία της αξιολόγησης συζήτησε ο πρωθυπουργός και με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιού, αλλά και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Πέμπτη.