28 Απρίλιος 2016, 21:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Απρίλιος 2016, 21:53

Μοσκοβισί: Δεν απαιτούνται συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα

  • Αισιόδοξος ο Μοσκοβισί για έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα τον Αύγουστο
    (Φωτ.: EPA / Olivier Hoslet)

Τη θέση της Κομισιόν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν χρειάζεται να ψηφίσει συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες. «Κατά την άποψή μας δεν χρειάζεται μια ακριβής και λεπτομερής δέσμη μέτρων, αλλά ένας μηχανισμός που θα δείχνει με ακρίβεια πώς θα ληφθούν αυτά τα μέτρα εφόσον κριθεί αναγκαίο», δήλωσε ο Γάλλος επίτροπος.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί επισήμανε επίσης ότι δεν πρέπει να υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις στην επίτευξη της συμφωνίας, δεδομένου το συντριπτικό ποσοστό αυτής έχει επιτευχθεί.

«Έχουμε καταφέρει να φτάσουμε στο 99% της συμφωνίας για το πρώτο πακέτο των δημοσιονομικών μέτρων και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο κομμάτι της συμφωνίας, που ήρθε μετά από πολλή δουλειά σε όλα τα επίπεδα», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι σε καμία περίπτωση «δεν πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Ιούλιο».

Αναφερόμενος δε στο ΔΝΤ, υποστήριξε πως οι θεσμοί «πρέπει να έχουν μια κοινή άποψη», αλλά όχι κατά παράβαση της νομοθεσίας. «Θέλουμε το ΔΝΤ», αλλά ο μηχανισμός πρέπει να γίνει «αποδεκτός» από την ελληνική πλευρά, είπε και τόνισε: «Πρέπει να είναι σύμφωνος με το νομικό πλαίσιο της χώρας. Είμαστε δημοκρατίες και πρέπει να το σεβαστούμε».