28 Απρίλιος 2016, 20:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Απρίλιος 2016, 19:26

Μ. Παρασκευή με συννεφιασμένο καιρό και τοπικές βροχές

  • Μ. Παρασκευή με συννεφιασμένο καιρό και τοπικές βροχές
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Τη Μεγάλη Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά με τοπικές βροχές και πρόσκαιρους όμβρους. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα δυτικά. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ στα νότια.

Στην Αττική αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί-βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένους όμβρους. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένοι όμβροι. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου. στα δυτικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιροι όμβροι. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιροι όμβροι. Σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι ασθενείς μεταβλητοί και βαθμιαία από το μεσημέρι ανατολικοί-βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Σε Δωδεκάνησα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αραιές νεφώσεις πιο πυκνές στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.