28 Απρίλιος 2016, 18:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Απρίλιος 2016, 18:12

Στο έλεος των αεροπορικών επιδρομών το Χαλέπι

Νοσοκομείο που υποστήριζε η ανθρωπιστική οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», σε ελεγχόμενη από τους αντάρτες περιοχή στο Χαλέπι, χτυπήθηκε από τις τελευταίες αεροπορικές επιδρομές του συριακού καθεστώτος, με αποτέλεσμα δεκατέσσερις ασθενείς και τρεις γιατροί να βρουν τραγικό θάνατο. Τον απολογισμό αυτό δίνει η ίδια η οργάνωση με αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το πρακτορείο Associated Press, επικαλούμενο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μεταδίδει ωστόσο ότι είναι 27 οι νεκροί και μεταξύ τους 3 παιδιά.

Σημειώνει επίσης ότι μεταξύ των γιατρών που έχασαν τη ζωή τους είναι και ο τελευταίος παιδίατρος που ασκούσε το λειτούργημά του στην περιοχή. Με βάση το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πάντα, υπολογίζεται ότι από τις αεροπορικές επιδρομές μόνο την Πέμπτη έχασαν τη ζωή τους 30 πολίτες επιπλέον. Την επιδρομή στο νοσοκομείο διαψεύδουν ωστόσο οι συριακές ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η συριακή κρατική τηλεόραση.

Στον αντίποδα σημειώνονται και επιθέσεις των ανταρτών στις περιοχές υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων, από τις οποίες τις τελευταίες ώρες έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον δεκατέσσερις άνθρωποι, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Το Χαλέπι έχει γίνει τις τελευταίες μέρες το επίκεντρο της αναζωπύρωσης των συγκρούσεων στη Συρία, με αποτέλεσμα την πλήρη αποδυνάμωση των ειρηνευτικών συνομιλιών υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

«Όπου και αν βρίσκεσαι στην πόλη ακούς εκρήξεις οβίδων, βομβαρδισμούς και αεροπλάνα να πετάνε», ανέφερε ο Βάλτερ Γκρος, επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού στην περιοχή. Δεν υπάρχει γειτονιά στην πόλη που να μην έχει χτυπηθεί. Οι άνθρωποι ζουν στο χείλος του γκρεμού. Όλοι φοβούνται για τη ζωή τους και κανείς δεν ξέρει τι να περιμένει», πρόσθεσε ο ίδιος μιλώντας στο Associated Press.