27 Απρίλιος 2016, 21:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Απρίλιος 2016, 21:22

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα στο Ρίο

  • Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα στο Ρίο
    (Φωτ.: rio2016.com)

Το ταξίδι της προς το Ρίο ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα για τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε μία λαμπρή τελετή που έγινε σήμερα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και 30.000 θεατών, η Ελλάδα αποχαιρέτησε με υπερηφάνεια και συγκίνηση το ύψιστο σύμβολο του Ολυμπισμού στην πορεία του προς τη Βραζιλία.

Η Φλόγα συνεχίζει πλέον το ταξίδι της για το Ρίο ντε Τζανέιρο και την Τελετή Εναρξης των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων, στις 5 Αυγούστου στο θρυλικό γήπεδο «Μαρακανά».

Την Ολυμπιακή Φλόγα παρέδωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «ΡΙΟ 2016» Κάρλος Νούζμαν. Λίγο νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους που κράτησε επτά ημέρες, με την παγκόσμια πρωταθλήτρια της κωπηλασίας Κατερίνα Νικολαΐδου να είναι η τελευταία δρομέας και να ανάβει το βωμό εντός του Σταδίου. Λαμπαδηδρόμοι εντός του Σταδίου ήταν ακόμα οι Ολυμπιονίκες Νίκη Μπακογιάννη, Ιωάννης Μελισσανίδης και η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Νικόλ Κυριακόπουλου.

Εντυπωσιακό ήταν το τελετουργικό από την πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου και τις ιέρειες, που έχει εμπνευστεί η χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου υπό τους ήχους της μουσικής του συνθέτη Γιάννη Ψειμάδα, ενώ τους Εθνικούς Ύμνους της Ελλάδας και της Βραζιλίας αλλά και τον Ολυμπιακό Ύμνο τραγούδησε η παιδική Ολυμπιακή χορωδία της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας.


Ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος με τον Σύρο πρόσφυγα Ιμπραΐμ αλ-Χουσεΐν που μετέφερε τη Φλόγα στον Ελαιώνα

Αξίζει να τονιστεί επίσης το πέρασμα της φλόγας από τον καταυλισμό προσφύγων στον Ελαιώνα και ο Σύρος αθλητής Ιμπραΐμ αλ-Χουσεΐν που τη μετέφερε. Στοιχείο που έδωσε στη φετινή Λαμπαδηδρομία ένα ξεχωριστό μήνυμα αλληλεγγύης και συναδέλφωσης των λαών.