27 Απρίλιος 2016, 17:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Απρίλιος 2016, 16:55

Το Πάσχα ο καιρός θα έχει αφρικανική σκόνη, ζέστη, ίσως και βροχές

  • Το Πάσχα ο καιρός θα έχει αφρικανική σκόνη, ζέστη, ίσως και βροχές
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Ψωμάς)

Με… κοντομάνικα θα κάνουμε φέτος Πάσχα καθώς ο καιρός αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ζεστός. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει άνοδο της θερμοκρασίας ήδη από τη Μεγάλη Πέμπτη, ενώ την Κυριακή του Πάσχα ο υδράργυρος θα ανέβει ακόμα περισσότερο και η σκόνη από την Αφρική θα είναι έντονη. Σε αρκετές περιοχές αναμένονται πρόσκαιροι όμβροι. Τη Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα θα αναπτυχθούν νεφώσεις που θα φέρουν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Τη Μεγάλη Πέμπτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στα νότια δυτικοί-βορειοδυτικοί 4 με 5 και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Τη Μεγάλη Παρασκευή στα νότια αναμένονται αραιές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά, και πρόσκαιροι όμβροι στα βόρεια ορεινά. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα δυτικά. Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια πελάγη 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Το Μεγάλο Σάββατο προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια πελάγη 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν πρόσκαιρα σε βόρειους 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Την Κυριακή του Πάσχα η ΕΜΥ προβλέπει αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές. Από το απόγευμα τοπικοί όμβροι στα βορειοδυτικά. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στις ανατολικές και νότιες περιοχές. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα της Τρίτης. Οι άνεμοι στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι-νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση.