27 Απρίλιος 2016, 15:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Μάιος 2016, 01:10

Η Ροτόντα πηγαίνει μαζί με τους Argo στη Eurovision 2016

  • Η Ροτόντα πηγαίνει μαζί με τους Argo στη Eurovision 2016
    Οι Argo ποζάρουν έξω από τη Ροτόντα, που ως χριστιανικός ναός είναι αφιερωμένος στον Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο (φωτ.: Gouzalo Alo)

Είναι ίσως το επιβλητικότερο μνημείο της Θεσσαλονίκης. Η Ροτόντα, που είδε αυτοκράτορες και πολεμιστές να παρελαύνουν μπροστά της, που ένιωσε το αίμα των Χριστιανών να ποτίζει τους τοίχους της, και που άλλαξε χρήση και αφέντες στους αιώνες, τον Δεκέμβριο του 2015 «πέταξε» από πάνω της τις σκαλωσιές και άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στη μακραίωνη ιστορία της.

Αυτό το σήμα κατατεθέν της Θεσσαλονίκης θα ταξιδέψει μέχρι τη Στοκχόλμη, μαζί με τους Argo. Στην Ελλάδα βρέθηκαν άνθρωποι της σουηδικής τηλεόρασης (η οποία έχει αναλάβει την παραγωγή της φετινής Eurovision) προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά τα γυρίσματα της ελληνικής «καρτ ποστάλ».

Πρόκειται για το μίνι βίντεο που περιλαμβάνει χαρακτηριστικές εικόνες από τις χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό, και προβάλλεται πριν από το τραγούδι που ερμηνεύεται ζωντανά στη σκηνή.

Η Ελλάδα διαγωνίζεται στον πρώτο ημιτελικό που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Μαΐου. Ο τελικός τις 61ης Eurovision θα γίνει στις 14 Μαΐου.

«Οι Σουηδοί ήταν αυτοί που επέμεναν για τη Ροτόντα, και έτσι έγιναν γυρίσματα στον εξωτερικό χώρο του μνημείου», λέει στο pontos-news.gr ο Κώστας Τοπούζης ο λυράρης των Argo. Γυρίσματα έγιναν επίσης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και στο Σέιχ Σου, ενώ το παγκόσμιο κοινό θα δει και το φημισμένο ελληνικό ηλιοβασίλεμα!