27 Απρίλιος 2016, 14:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Απρίλιος 2016, 14:08

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω

  • Μητσοτάκης για Σκοπιανό: Θέση μας η γραμμή του Βουκουρεστίου
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Με  μια φράση του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σηματοδότησε το άνοιγμα της ΝΔ και σε άλλες δυνάμεις, επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα το αίτημά  του να φύγει η κυβέρνηση. «Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Επιτροπής.

Η Πολιτική Επιτροπή εξέλεξε διά βοής γραμματέα τον μοναδικό υποψήφιο Λευτέρη Αυγενάκη.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης του ζήτησε να παραιτηθεί επισημαίνοντας ότι η χώρα δεν αντέχει να ζήσει το περσινό δράμα του καλοκαιριού. Μιλώντας σε υψηλούς τόνους προς τα μέλη της νέας Πολιτικής Επιτροπής τόνισε ότι πρώτο καθήκον είναι «μα φύγει αυτή η παρέα που έγινε κυβέρνηση με ψέματα και αυταπάτες και φόρτωσαν τη χώρα με 12 δισ.  επιπλέον μέτρα».

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας επιλέγει τη δραματοποίηση της κατάστασης. Οφείλουμε να πάμε στην κοινωνία και να ενώσουμε τις φωνές μας με όλους εκείνους που ζητούν να φύγει αυτή η κυβέρνηση.

Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το συνέδριο σηματοδοτεί μια νέα πορεία για τη ΝΔ, και κατέληξε λέγοντας ότι: «Ιστορική μας αποστολή είναι η ανόρθωση της Ελλάδας, όλοι οι Έλληνες μπορούμε να τα καταφέρουμε υπό μία προϋπόθεση: την απαλλαγή της χώρας από την ανίκανη κυβέρνηση».