26 Απρίλιος 2016, 22:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Απρίλιος 2016, 21:03

Βελτιώνεται ο καιρός τη Μεγάλη Τετάρτη

  • Βελτιώνεται ο καιρός τη Μεγάλη Τετάρτη
    (Φωτ.: EPA / Martin Schutt)

Γενικά αίθριο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προβλέπει τη Μεγάλη Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Μόνο στα δυτικά και βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, ενώ στα βόρεια ορεινά υπάρχει πιθανότητα όμβρων. Στα νότια οι άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί 4 με 6 και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Και στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 

Σε Μακεδονία και Θράκη γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα δυτικά δυτικοί-βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 21 βαθμούς Κελσίου.