30 Απρίλιος 2016, 10:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Μάιος 2016, 15:11

Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά στο Πεντάγωνο, με τιμές αρχηγού κράτους

  • Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά στο Πεντάγωνο, με τιμές αρχηγού κράτους
    (Φωτ.: panagiasoumela.gr)

Για πρώτη φορά στην ιστορία, η ιερή και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά θα γίνει δεκτή από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της πατρίδας μας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στον ιερό ναό της Παναγίας της Παντάνασσας, που βρίσκεται μέσα στο χώρο του Πενταγώνου.

Η υποδοχή της εικόνας θα γίνει με τιμές αρχηγού κράτους.

Σύμφωνα με πηγές του pontos-news.gr, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου 2016, και την ιερή εικόνα θα συνοδεύσουν από το Βέρμιο εκπρόσωποι της ιεράς μονής Παναγίας Σουμελά και αντιπροσωπεία ποντιακών οργανώσεων.

Η υποδοχή της εικόνας στο Πεντάγωνο εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, στις οποίες συμμετέχει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπως είχε προαναγγείλει ο Π. Καμμένος. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, ως γνωστόν, λαμβάνουν κάθε χρόνο μέρος στον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τον Δεκαπενταύγουστο στις πλαγιές του Βερμίου, και η μετάβαση της εικόνας της Σουμελιώτισσας στο Πεντάγωνο έχει και συμβολισμό τιμής προς το στρατό που επαγρυπνά για τη διαφύλαξη της εθνικής μας κυριαρχίας.