26 Απρίλιος 2016, 08:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Απρίλιος 2016, 08:15

Κακοκαιρία με βροχές και ισχυρούς ανέμους

  • Κακοκαιρία με βροχές και ισχυρούς ανέμους
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και παροδικά ισχυρούς άνεμους θα έχουμε μέχρι το μεσημέρι σε πολλές περιοχές της χώρας.

Οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο είναι η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βόρειου και του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν μέχρι τις πρωινές ώρες η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η βορειοδυτική Πελοπόννησο, η δυτική Μακεδονία, η κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλία. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Στην Αττική ο καιρός αναμένεται με νεφώσεις με πιθανότητα όμβρων κυρίως στα βόρεια και βαθμιαία γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές και καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές και κυρίως στα ανατολικά αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Βαθμιαία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ, που βαθμιαία θα εξασθενίσουν. Η θερμοκρασία θα είναι 12-19 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι το μεσημέρι και πιθανόν μέχρι τις πρωινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Βαθμιαία βελτίωση μετά το μεσημέρι και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία 7 με 8 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα είναι από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στην Ήπειρο, τη δυτική στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Βαθμιαία ο καιρός θα γίνει γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι το απόγευμα στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένιση μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα είναι από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και στη Θεσσαλία σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στα βόρεια τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα υπάρξουν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά ο καιρός θα γίνει αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού αιγαίου, βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.