29 Απρίλιος 2016, 10:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Απρίλιος 2016, 11:13

48ωρη απεργία σε τρένα και προαστιακό

  • 48ωρη απεργία σε τρένα και προαστιακό
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος δεν θα λειτουργήσουν από τις 18:00 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα, καθώς οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ προχωρούν σε απεργιακή κινητοποίηση, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ζητώντας την άμεση πρόσληψη μηχανοδηγών.

Επίσης, για το ίδιο διάστημα, πανελλαδική απεργία κήρυξε το ΔΣ της ΟΣΕΤΥΠ, το οποίο αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη 48ωρης κινητοποίησης με έναρξη το Μ. Σαββάτο στις 08:00 π.μ. και λήξη τη Δευτέρα του Πάσχα στις 08:00 π.μ.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, βασικά αιτήματα των εργαζομένων στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών είναι (μεταξύ άλλων) η άμεση εξόφληση καθυστερούμενων δεδουλευμένων αποδοχών και επιδομάτων, η άμεση χρηματοδότηση (από τους μετόχους) και η άμεση ανεύρεση επενδυτών στα υπό οικονομική κατάρρευση καζίνο, η θέσπιση ενιαίων κανώνων εποπτείας και φορολογικής αντιμετώπισης της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, καθώς και η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας.