25 Απρίλιος 2016, 19:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Απρίλιος 2016, 19:23

Τριμερή συνάντηση για τον ΕΔΟΕΑΠ συγκαλεί τη Μ. Τρίτη ο Κατρούγκαλος

  • Τριμερή συνάντηση για τον ΕΔΟΕΑΠ συγκαλεί τη Μ. Τρίτη ο Κατρούγκαλος

Τριμερή συνάντηση για τον ΕΔΟΕΑΠ συγκαλεί τη Μ. Τρίτη ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Ο υπουργός Εργασίας, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έκανε λόγο για πρόθεση της κυβέρνησης να διασωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ και υπογράμμισε ότι γίνεται προσπάθεια ώστε «να διασωθεί ένα μέρος του αγγελιόσημου».

Πρόσθεσε ότι στην τριμερή συνάντηση θα λάβουν μέρος οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ηλεκτρονικού και γραπτού Τύπου) αλλά και των εργαζομένων, ενώ για την υπόθεση του αγγελιόσημου επανέλαβε ότι οι δανειστές έχουν απαιτήσει να καταργηθεί γιατί το θεωρούν «κοινωνικό πόρο».

Αναφερόμενος συνολικά στο Ασφαλιστικό-Συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, το απόγευμα της Παρασκευής, δήλωσε ότι «πρόκειται για μείζονα μεταρρύθμιση, που για πρώτη φορά εφαρμόζει ενιαίους κανόνες για όλους, στο πλαίσιο της αρχής της ισονομίας και με πνεύμα κοινωνικής δικαιοσύνης».


Ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος

Διευκρίνισε ότι θα ακούσει με προσοχή όλες τις προτάσεις που θα γίνουν, στο πλαίσιο της νομοθετικής κοινοβουλευτικής διαδικασίας στις κοινοβουλευτικές επιτροπές στη Βουλή, και θα αποδεχτεί όσες από αυτές είναι δυνατόν να γίνουν αντικείμενο αποδοχής, «λαμβάνοντας υπόψη και τις δεσμεύσεις που απορρέουν στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης».