24 Απρίλιος 2016, 09:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Απρίλιος 2016, 09:08

Βροχές στη βόρεια και δυτική Ελλάδα – Mικρή πτώση της θερμοκρασίας

  • Βροχές και σποραδικές καταιγίδες σήμερα στα ανατολικά

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί-νοτιοδυτικοί στο Αιγαίο, τοπικά επτά μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Αττική
Θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως τέσσερα μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες από το μεσημέρι. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός το βράδυ. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως τέσσερα μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους. Η θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία και Θράκη
Θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις έως πέντε μποφόρ και η θερμοκρασία από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου,  Ήπειρος, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησος
Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις έως πέντε μποφόρ και η θερμοκρασία από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησος
Αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Οι άνεμοι πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως έξι μποφόρ και στα νότια τοπικά επτά μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες και Κρήτη
Θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί έως έξι μποφόρ και βαθμιαία τοπικά επτά. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά του ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα
Προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών στα βόρεια και οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως πέντε μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Δευτέρα, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Σποραδικές βροχές μετά το μεσημέρι κυρίως στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως έξι μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο επτά Μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.