23 Απρίλιος 2016, 22:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Απρίλιος 2016, 21:24

Νέο καταστατικό καθολικής αποδοχής για τη ΝΔ, στο 10ο συνέδριο του κόμματος

  • Νέο καταστατικό καθολικής αποδοχής για τη ΝΔ, στο 10ο συνέδριο του κόμματος
    O πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης προσέρχεται στο 10ο συνέδριο του κόμματος, Σάββατο 23 Απριλίου 2016 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου ΝΔ / Δημήτρης Παπαμητσός)

Πέρασε με καθολική στήριξη το νέο καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο του 10ου συνεδρίου του κόμματος, που άνοιξε τις εργασίες του το απόγευμα της Παρασκευής με κεντρικό σύνθημα «βάζουμε σε τάξη το σπίτι μας, για να βάλουμε σε τάξη την Ελλάδα», με τη συμμετοχή περίπου 5.500 συνέδρων. Ελάχιστες μόνο τροποποιήσεις έγιναν επί του αρχικού προσχεδίου, κατά τη διάρκεια των εργασιών της 2ης μέρας του συνεδρίου.

Αίσθηση έκαναν επίσης οι παρεμβάσεις των εκπροσώπων των άλλων κομμάτων, αλλά και το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε εκδήλωση των γυναικών του κόμματος.

Οι σημαντικές αλλαγές που πέρασαν στο νέο καταστατικό της ΝΔ αφορούν στη θέσπιση του ασυμβίβαστου βουλευτή και υπουργού, στον ορισμό συγκεκριμένης πενταετούς θητείας για τον πρόεδρο, η οποία θα παρατείνεται αν βρίσκεται στην πρωθυπουργία και θα διακόπτεται αν χάνει τις εκλογές, και βέβαια στην απαγόρευση δανεισμού πλέον της ΝΔ από τις τράπεζες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επίσης είχαν όσα είπαν στους χαιρετισμούς τους ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης ο οποίος έκανε λόγο για συγκλίσεις και συναινέσεις με δυνάμεις του συντηρητικού χώρου, αλλά και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος μίλησε με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά λόγια για τον πρόεδρο της ΝΔ.

Μήνυμα στήριξης στις γυναίκες που βιώνουν πολύ έντονα την κρίση στη χώρα, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας με έμφαση το γεγονός ότι προέρχεται από μια γυναικοκρατούμενη οικογένεια.  

Το στίγμα του συνεδρίου πάντως ο πρόεδρος της ΝΔ το έδωσε κατά την εναρκτήρια ομιλία του την Παρασκευή, με την επισήμανση πως το συνέδριο αυτό αποτελεί «οξυγόνο» για την ελληνική κοινωνία, σε μία στιγμή που η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε αδιέξοδα και τους πολίτες σε απόγνωση.