22 Απρίλιος 2016, 22:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Απρίλιος 2016, 20:25

Διαμαρτυρία Αρμενίων και Ποντίων για την παρουσίαση βιβλίου με αναφορά στον Αζέρο Χεϊντάρ Αλίγιεφ (φωτο)

  • Διαμαρτυρία Αρμενίων και Ποντίων για την παρουσίαση βιβλίου με αναφορά στον Αζέρο Χεϊντάρ Αλίγιεφ (φωτο)

Σιωπηρή διαμαρτυρία δίχως συνθήματα παρά μόνο κρατώντας πανό έκαναν δεκάδες μέλη της Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδος και της Ένωσης Ποντιακής Νεολαίας Αττικής έξω από το κτήριο της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Κοτζιά την Τετάρτη 20 Απριλίου, σε εκδήλωση που πραγματοποιούσε η πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν για την παρουσίαση του βιβλίου Χεϊντάρ Αλίγιεφ: Ο ηγέτης και η εποχή του.

«Το Αρτσάχ είναι Αρμενία» γράφει στη σελίδα της στο Facebook, η ΕΠΟΝΑ.

Δυσαρεστημένη είναι η αρμενική κοινότητα για τη στάση του πρώην υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου, που λίγες μέρες νωρίτερα, στην πολιτική εκδήλωση για τα 20 χρόνια από την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, επικαλέστηκε υποχρεώσεις και δεν παρέστη στην εκδήλωση στο θέατρο Παλλάς, παρουσίασε όμως το βιβλίο με τη ζωή του Χεϊντάρ Αλίγιεφ, πρώην προέδρου του Αζερμπαϊτζάν.

Είναι γνωστό ότι Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν εδώ και χρόνια πορεύονται χέρι-χέρι, λένε μέλη των οργανώσεων Αρμενίων δείχνοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο Αρτσάχ.

Κατά τη διαμαρτυρία, όπως είπε στο pontos-news.gr το μέλος της ΕΠΟΝΑ Θοδωρής Μακρίδης η αστυνομία ενεργούσε με... παρότρυνση της ασφάλειας της αζέρικης πρεσβείας. «Ακούγαμε από τους ασυρμάτους να λένε οι ανώτεροι, "να μην φαίνονται, κλείστε τους με τις ασπίδες να μην φαίνονται"», μας είπε ο Θοδωρής Μακρίδης.

Οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν ειρηνικά.

  • Φωτογραφίες: Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής.