23 Απρίλιος 2016, 11:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Αύγουστος 2016, 14:38

Νέες διακρίσεις για τη Σαντορίνη από τους ταξιδιώτες του κόσμου

  • Ελλάδα και Ισπανία επιλέγουν οι Γερμανοί τουρίστες
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR)

Τίναξε την «μπάνκα» στον αέρα η πανέμορφη Σαντορίνη, κερδίζοντας τρεις πολύ σημαντικές διακρίσεις ως νησιωτικός ταξιδιωτικός προορισμός, οι οποίες αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη αξία επειδή προέρχονται από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που έχουν επισκεφτεί το νησί.

Με βάση τις κριτικές των χρηστών της μεγαλύτερης σε επισκεψιμότητα ταξιδιωτικής ιστοσελίδας TripAdvisor, η Σαντορίνη αναδεικνύεται ως το δεύτερο παραδεισένιο νησί στον κόσμο.

Την ξεπερνά μόνο το επίσης ηφαιστειογενές νησί Μάουι στη Χαβάη. Πίσω από τη Σαντορίνη ακολουθεί η Τζαμάικα. Στην Ευρώπη, όμως, η Θήρα έπαιξε μάλλον χωρίς ανταγωνισμό, και κέρδισε την πρώτη θέση μεταξύ των 10 ομορφότερων νησιών της Γηραιάς Ηπείρου αφήνοντας πίσω τη Μαγιόρκα, τη Μαδέρα, την Τενερίφη, τα Κανάρια Νησιά, την Κορσική, το Τζέρσεϊ και το Κάπρι.


Πύργος· χωριό χτισμένο σε ένα από τα ψηλότερα σημεία της Θήρας, με το ενετικό κάστρο στην κορυφή και τα γραφικά στενά δρομάκια του (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δέσποινα Αλεφραγκή)

Μέσα στην ευρωπαϊκή δεκάδα φιγουράρουν δύο ακόμα ελληνικά νησιά, η Κρήτη και η Ρόδος. Αναμενόμενη λοιπόν η πρωτιά της Σαντορίνης και στο top10 των ελληνικών νησιών του TripAdvisor, όπου εκτός από την Κρήτη και τη Ρόδο συμπεριλαμβάνονται η Μύκονος, η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα, η Κεφαλονιά, η Νάξος, η Σκιάθος και η Μήλος.

Σε άλλη λίστα του TripAdvisor, στους 25 κορυφαίους προορισμούς στην Ευρώπη για το 2016 συμπεριλαμβάνεται και η Αθήνα. Την πρώτη θέση μεταξύ των κορυφαίων προορισμών τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στην παγκόσμια λίστα κατέλαβε εδώ το Λονδίνο.

Διάκριση και για το νησί των Φαιάκων
Η Κέρκυρα επίσης περιλαμβάνεται στη λίστα της βρετανικής εφημερίδας Express με τις πέντε πιο εντυπωσιακές και ιδανικές για ολιγοήμερη παραμονη αποδράσεις στην Ευρώπη. Την πρώτη θέση στο top5 κρατά το Μπιαρίτζ της Γαλλίας και ακολουθούν το Νόρφολκ, το Βερολίνο και το Μόντε Κάρλο.