27 Απρίλιος 2016, 12:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Δεκέμβριος 2017, 09:26

Ρεβιθοσαλάτα με μανιτάρια

  • Ρεβιθοσαλάτα με μανιτάρια

Το pontos-news.gr σάς προτείνει μια νηστίσιμη σαλάτα που από μόνη της μπορεί να αποτελέσει ένα πλήρες κυρίως γεύμα, καθώς ως γνωστόν τα μανιτάρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνη (και χωρίς καθόλου λιπαρά).

ΥΛΙΚΑ
  • 250 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1-2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • φρέσκο θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια με μια κουταλιά αλάτι να μουλιάσουν.
  2. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε, και μόλις είναι μαλακά και έτοιμα (προσοχή να μην λιώσουν) τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα.
  3. Στο μεταξύ κόβουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε ένα φαρδύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και τη σκελίδα σκόρδο μέχρι να καραμελώσουν. Αυτό θα πάρει 3-4΄.
  4. Προσθέτουμε στα μανιτάρια τις 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο, αλάτι-πιπέρι και τα φρέσκα μυρωδικά (αν δεν έχουμε φρέσκα χρησιμοποιούμε αποξηραμένα).
  5. Προσθέτουμε αυτό το μίγμα στα ρεβίθια, ανακατεύουμε, και σερβίρουμε προσθέτοντας έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Η σαλάτα αυτή είναι εξίσου νόστιμη ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

  • Πηγή: mamatsita.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ