30 Απρίλιος 2016, 22:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Απρίλιος 2016, 18:26

Η μεγάλη γιορτή των Κρητικών υποδέχεται και Πόντιους

  • Η μεγάλη γιορτή των Κρητικών υποδέχεται και Πόντιους

Η μεγάλη γιορτή της κρητικής γαστρονομίας, που κλείνει πέντε χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας, έρχεται και φέτος στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου. Χιλιάδες καταναλωτές την επισκέπτονται κάθε χρόνο για να βρουν τα αγαπημένα τους παραδοσιακά προϊόντα και να αναζητήσουν άλλα, καινοτόμα. Φέτος ειδικά η έκθεση εμπλουτίζεται με μια μεγάλη ποικιλία παράλληλων εκδηλώσεων μουσικής, χορού, λαογραφίας και γευσιγνωσίας που αναμένευται να δώσουν ιδιαίτερο άρωμα και γεύση στη διοργάνωση. Πολύ περισσότερο που στις φετινές εκδηλώσεις έχουν ενταχθεί μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και από άλλα μέρη της πατρίδας μας (από τη νησιωτική Ελλάδα, τη Θράκη και βέβαια τον Πόντο).

Η έκθεση «Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση»,που πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, έχει στόχο την προβολή των προϊόντων, των γεύσεων, του τουρισμού, των υπηρεσιών αλλά και του πολιτισμού του νησιού.

Ο πάντα δραστήριος σύλλογος Ποντίων Βριλησίων, συνοδεία μουσικού συγκροτήματος, θα παρουσιάσει ποντιακούς χορούς δίνοντας το στίγμα ότι η Κρήτη είναι ένα κομμάτι, μόνο, μιας πολύ μεγαλύτερης Ελλάδας· μιας Ελλάδας που μπορεί να εξάγει όχι μόνο εξαιρετικά προϊόντα, αλλά και πολιτισμό. Έτσι οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν, μεταξύ άλλων, την ευκαιρία να χαρούν ένα ακόμα αντάμωμα της Κρήτης και του Πόντου.