21 Απρίλιος 2016, 22:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Απρίλιος 2016, 21:13

Ιβάν Σαββίδης: Σας δίνω το λόγο του Πόντιου, θα φέρω τη χαρά στην Τούμπα

  • Ιβάν Σαββίδης: Σας δίνω το λόγο του Πόντιου, θα φέρω τη χαρά στην Τούμπα
    Τα παιδιά των Ακαδημιών τραγουδούν για τον ΠΑΟΚ μαζί με τον Ιβάν Σαββίδη

Πανηγυρική και αντάξια της ιστορίας του ήταν η εκδήλωση για τα 90 χρόνια του ΠΑΟΚ, που έγινε χθες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Οικοδεσπότης της μεγάλης βραδιάς ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος στην ομιλία του δεσμεύτηκε ότι θα κάνει το παν για να την οδηγήσει  «σε νέες ένδοξες σελίδες στην ιστορία της».

Παρουσία παικτών, «θρύλων» της ομάδας, προπονητών και εκλεκτών καλεσμένων ο Ιβάν Σαββίδης αναφέρθηκε στο όραμά του να ενταχθεί ο ΠΑΟΚ στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

«Η προσπάθεια μου να γίνω ο ηγέτης αυτής της ομάδας ήταν ένα όνειρο ζωής για μένα. (…) Αναπολώ τους Έλληνες της Πόλης, που παρά τις αντιξοότητες της μοίρας δεν έσπασαν και διατήρησαν την μοναδικότητά τους και έθεσαν τις βάσεις της ιδεολογίας του ΠΑΟΚ, η οποία μέχρι σήμερα δένει με άκοπο νήμα όλους μας με τις ρίζες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Τι ονειρεύομαι εγώ ευρισκόμενος εδώ μπροστά σας; Εγώ βλέπω τον ΠΑΟΚ να συμμετέχει με ίσους όρους σε ένα έντιμο ελληνικό πρωτάθλημα και βεβαίως θα το καταφέρουμε. Βλέπω τον ΠΑΟΚ ως σύγχρονη ομάδα με αναπτυγμένη υποδομή. Και θα το κάνουμε. Εγώ βλέπω τον ΠΑΟΚ στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Και θα το πετύχουμε».


Οι παίκτες του ΠΑΟΚ επί σκηνής

Τέλος, ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ έδωσε υπόσχεση σε όλη την οικογένεια του Δικεφάλου να βοηθήσει την ομάδα να περάσει σε μια νέα χρυσή εποχή: «Περηφάνια, Αντίσταση, Όνειρο, Κατάκτηση. Αυτά είναι τα ιδεώδη του πραγματικού ΠΑΟΚ. Μόνο μαζί θα μπορέσουμε να ανοίξουμε την νέα χρυσή εποχή της ομάδας μας και να γράψουμε τις ένδοξες σελίδες στην ιστορία της. (…)  Εμείς μαζί για μια ζωή!  Χρόνια Πολλά Δικέφαλε Αετέ! (…) Σας δίνω το λόγο του Πόντιου, ο οποίος δεν πετάει ποτέ λόγια στον αέρα. Θα φέρω τη χαρά στην Τούμπα. Πιστέψτε το», κατέληξε ο Ιβάν Σαββίδης.


 Γιώργος Κούδας και Σταύρος Σαράφης έκλεψαν την παράσταση με τις ατάκες τους

Ξεχωριστές παρουσίες στην εκδήλωση οι «θρύλοι» της ομάδας Γιώργος Κούδας, Σταύρος Σαράφης και Λάμπης Κουιρουκίδης, ο εντυπωσιακός σκόρερ της δεκαετίας του '50 για τον οποίο ο Κούδας είπε ότι του πέρασε το DNA ΠΑΟΚ.


Με τη διάκριση του ανώνυμου φιλάθλου τιμήθηκε ο Γιαννάκης, ο αγαπημένος και πιστός φίλαθλος του ΠΑΟΚ

Και ιδιαίτερη η συγκίνηση όταν τα παιδάκια των Ακαδημιών τραγούδησαν για τον ΠΑΟΚ μαζί με τον Ιβάν Σαββίδη και όταν τα φώτα της εκδήλωσης στράφηκαν σε ένα από τους πιο φανατικούς οπαδούς του ΠΑΟΚ, τον καθηλωμένο στο αναπηρικό καροτσάκι, Γιαννάκη. Την εκδήλωση παρουσίασαν ο Γιώργος Μαυρίδης και η Ελένη Τσολάκη, ενώ παρών ήταν και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Λίγες ώρες πριν από τον επίσημη γιορτή στο Μέγαρο, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έστησαν το δικό τους πάρτι στο Λευκό Πύργο.