20 Απρίλιος 2016, 23:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Απρίλιος 2016, 23:09

Η ΔΟΕ προσκαλεί ομάδα προσφύγων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο

  • Η ΔΟΕ προσκαλεί ομάδα προσφύγων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο

Στα... χνάρια του Πάπα Φραγκίσκου βαδίζει ο πρόεδρος της ΔΟΕ. Τη συμμετοχή Ολυμπιακής ομάδας προσφύγων στους 31ους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, κατά τη διάρκειας της τελετής υπογραφής της Ολυμπιακής Εκεχειρίας που πραγματοποιήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ σημείωσε ότι η απόφαση της ΔΟΕ εμπνεύστηκε από την αλληλεγγύη που η Ελλάδα και οι Έλληνες επέδειξαν και εξακολουθούν να πράττουν στο θέμα των προσφύγων.

Στόχος της ΔΟΕ είναι να μεταδοθεί ένα παγκόσμιο μήνυμα ελπίδας σε εποχές που η ειρήνη στον κόσμο αποδεικνύεται περισσότερό εύθραυστη από ποτέ. Ο Τ. Μπαχ ευχαρίστησε την Ελλάδα και τους Έλληνες για την ανθρωπιά που επέδειξαν στους πρόσφυγες παρά τις δυσκολίες που οι ίδιοι αντιμετωπίζουν.


Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τ. Μπαχ (αριστερά) με την χορογράφο των τελετών της Φλόγας Άρ. Ιγνατίου
και τον πρόεδρο της ΕΟΕ Σ. Καπράλο (φωτ.: hoc.gr)

«Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από την Αρχαία Ολυμπία για να πει κανείς ευχαριστώ στην Ελλάδα και στους Έλληνες για αυτό το υπέροχο δώρο, τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι Ολυμπιακές αξίες που εσείς παρουσιάσατε στον κόσμο, που προωθήσατε σε όλο τον κόσμο και τις οποίες διαφυλάσσεται έως τις μέρες μας», τόνισε.