20 Απρίλιος 2016, 18:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Απρίλιος 2016, 17:52

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά (βίντεο)

  • Υπό έλεγχο η φωτιά στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά (βίντεο)
    (Φωτ.: Twitter / Andrea Maurer)

Πέντε οχήματα με 15 άνδρες χρειάστηκαν για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 15:00 στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστόπουλου, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, αν και ο πυκνός καπνός πρόλαβε να προκαλέσει πανικό σε όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στο Κέντρο Φιλοξενίας.

Αν και επισήμως τα αίτια διερευνώνται, πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα ξεκίνησαν από μια μαγειρική εστία σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή. Από την πυρκαγιά κάηκαν τουλάχιστον 20 σκηνές –άλλες πηγές κάνουν λόγο για 25 σκηνές–, ενώ τρία άτομα μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο «Παπανικολάου».

Ακόμα και μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρειάστηκε αρκετή ώρα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα αφού πρόσφυγες και μετανάστες έκαναν κατάληψη του οδοστρώματος έξω από το Κέντρο Φιλοξενίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Δημοσιογράφοι που βρίσκονται στα Διαβατά αναφέρουν ότι ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος και ότι για να επιστρέψουν στο στρατόπεδο χρειάστηκαν διαβεβαιώσεις πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.