20 Απρίλιος 2016, 17:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Απρίλιος 2016, 16:19

Πότε πάει ο Πούτιν στο Άγιον Όρος

  • Πότε πάει ο Πούτιν στο Άγιον Όρος
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΕΡΑ)

Αν και μοιάζει περίεργο να δημοσιοποιείται τόσο νωρίς και με τόση βεβαιότητα η ημερομηνία επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο Άγιον Όρος και την Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονα τον επόμενο μήνα, με αφορμή τους εορτασμούς για τα 1.000 χρόνια παρουσίας Ρώσων μοναχών εκεί, η ιστοσελίδα vimaorthodoxias.gr αναφέρει πως η ημερομηνία «κλείδωσε» και είναι η 28η Μαΐου.

Ο Ρώσος πρόεδρος θα φτάσει στην Αθωνική Πολιτεία το πρωί του Σαββάτου. Στις Καρυές θα τον υποδεχθούν αποδίδοντας του τις προβλεπόμενες σε αρχηγό κράτους εκκλησιαστικές τιμές.

Θα ακολουθήσει Δοξολογία στο Πρωτάτο και στη συνέχεια θα προσφερθεί προς τιμήν του κέρασμα, ενώ θα μεταφερθεί στη Μονή Παντελεήμονος για την έναρξη των εορτασμών.

Για την ανεπίσημη προσκυνηματική επίσκεψη του Ρώσου προέδρου ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Ρωσίας, προκειμένου να καταρτιστεί τόσο το πρόγραμμα όσο και για το ποιοι Έλληνες επίσημοι θα παραστούν εκεί. Θεωρείται εξαιρετικά πιθανή η παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου και ίσως του Αλέξη Τσίπρα. Στο Άγιον Όρος βρίσκονται, σύμφωνα με άλλες πηγές, από τις 19 Απριλίου μέλη της υπηρεσίας ασφαλείας του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ένα 24ωρο νωρίτερα θα έχει φτάσει στη Μονή Παντελεήμονα ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος.