20 Απρίλιος 2016, 13:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Απρίλιος 2016, 13:17

Σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη και για την ασφάλεια

  • Σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη και για την ασφάλεια
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Πλέον κάθε συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετατρέπεται σε μονομαχία μεταξύ τους. Και σήμερα στη Βουλή, που το θέμα της προ ημερησίας ήταν η ασφάλεια των πολιτών, η συζήτηση εξελίχθηκε σε σύγκρουση μεταξύ των δυο πολιτικών αρχηγών.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε με αφήγημα επιτυχίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και υποστήριξε ότι η οικονομία της χώρας βρίσκεται «ένα βήμα πριν από την έξοδο από την οικονομική κρίση».

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι  η Ελλάδα είναι «όαση ασφάλειας» κατηγορώντας τη ΝΔ για ακροδεξιά ατζέντα, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει μπερδέψει την ελευθερία με την ασυδοσία και  ότι «η απόσταση από τη βαριοπούλα στη μολότοφ, και από τη μολότοφ στο καλάσνικοφ, είναι μικρή».

Παράλληλα, επιτέθηκε με σφοδρότητα στην ΝΔ, περιορίζοντας ωστόσο τις προσωπικές αιχμές για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τακτική που είχε ακολουθήσει στην τελευταία τους μονομαχία στο κοινοβούλιο κατά την συζήτηση της εξεταστικής επιτροπής για τα κομματικά δάνεια.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Τέλος, περιέγραψε το νέο «δόγμα» για τον τρόπο λειτουργίας των Σωμάτων Ασφαλείας, και κυρίως της ΕΛΑΣ που, όπως είπε, διαπνέεται από τις αρχές της Αριστεράς. Αναφερόμενος στο θέμα της οικονομίας, ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν από το κατώφλι της εξόδου από την κρίση και επικαλέστηκε τα στοιχεία που θα ανακοινώσει την Πέμπτη η Eurostat. «Αυτό το επιβεβαιώνουν τα οικονομικά δεδομένα, που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης» είπε, στρέφοντας και πάλι τα βέλη του προς τη ΝΔ.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Παίρνοντας το λόγο, ο πρόεδρος της ΝΔ καταλόγισε στην κυβέρνηση αμφιλεγόμενη στάση απέναντι στα ζητήματα ασφάλειας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «ο Ρουβίκωνας αλωνίζει μετά την κατάργηση της ομάδας Δέλτα». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να καταδικάσει κάθε μορφής βία, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει θεμιτή και αθέμιτη βία.

Μητσοτάκης: Δεν θα δεχθούμε μια χώρα ξέφραγο αμπέλι.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για επαναστατική γυμναστική των «παιδιών» που κινδυνεύει να εκθρέψει μια νέα γενιά τρομοκρατών, και έκανε αναφορές σε συγκεκριμένα περιστατικά, μεταξύ άλλων, την ένοπλη πορεία αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια και επιθέσεις κατά μέσων ενημέρωσης που «δεν είναι αρεστά στην κυβέρνηση». Εξαπολύοντας επίθεση στην Αριστερά που υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι στο πρόσφατο παρελθόν «ένα τμήμα της Αριστεράς αρνούνταν να καταδικάσει την βία από όπου κι αν προέρχεται, απέφευγε να αποδοκιμάσει την τρομοκρατία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε πρόταση για σύσταση υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, υπό την ομπρέλα του οποίου θα υπάρξει διασύνδεση όλων των υπηρεσιών για την ασφάλεια των πολιτών και του εθνικού χώρου.