20 Απρίλιος 2016, 12:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Απρίλιος 2016, 12:42

Γιώργος Παπανδρέου: Δεν ήθελα εγώ το ΔΝΤ αλλά η Γερμανία

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, που παραχώρησε στη Σία Κοσιώνη, ο Γιώργος Παπανδρέου προχώρησε σε αποκαλύψεις που θα συζητηθούν. «Δεν ήθελα εγώ το ΔΝΤ, η Γερμανία το ήθελε», υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός.

Παπανδρέου: Το 2010 είπα στη Μέρκελ «πάρε τα κλειδιά της χώρας» αν αποφασίσεις να αφαιρέσεις την ψήφο από τις χώρες που μπαίνουν σε προγράμματα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, για μια ακόμα φορά, υπογράμμισε ότι ανέλαβε ευθύνες που δεν του ανήκαν. «Παρότι αυτοί που έχουν μεγάλες ευθύνες έχουν σιωπήσει, εγώ έχω ζητήσει συγνώμη για τα όσα έκανε ο πολιτικός κόσμος πριν από το 2009. Αλλά σε ό,τι αφορά εμένα, εγώ πήρα δύσκολες αποφάσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην τηλεοπτική του συνέντευξη, ο ίδιος δεν φέρει καμία ευθύνη πλην της απόφασής του να μην προχωρήσει στο δημοψήφισμα. Αυτό, κατά την άποψή του, ήταν το μεγάλο του λάθος. Μάλιστα, «έδειξε» τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως εκείνο που αντιτάχθηκε στο δημοψήφισμα, μαζί με μια μικρή μερίδα βουλευτών.

Αναφερόμενος στο περίφημο «λεφτά υπάρχουν», ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε: «Και έλεγα λεφτά θα υπάρξουν –αυτό το παρεξηγημένο δυστυχώς, το οποίο γκεμπελικά κατάφεραν να περάσουν στον ελληνικό λαό ότι εγώ έλεγα για παροχές–,  λεφτά υπάρχουν εάν. Το εάν το απέκρυψαν. Γιατί το απέκρυψαν; Διότι ουσιαστικά έλεγα για όλα τα αρνητικά, τα κατεστημένα, τις δυσκολίες που είχε η χώρα μας και θα έπρεπε να αλλάξουν».