19 Απρίλιος 2016, 22:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Απρίλιος 2016, 21:24

Συνάντηση στον ΟΛΘ για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης

  • Συνάντηση στον ΟΛΘ για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης
    Εξωτερική άποψη των εγκαταστάσεων του ΟΛΘ (φωτ.: www.thpa.gr)

Η προσπάθεια για να συνδεθεί ακτοπλοϊκά η Θεσσαλονίκη με την Σμύρνη «συνεχίζεται με αμείωτη ένταση», δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ Δημήτρης Μακρής, μετά από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, παρουσία εκπροσώπων φορέων και εταιρειών της Ελλάδας και της Τουρκίας.

«Έγινε σε βάθος συζήτηση όλων των θεμάτων που αφορούν τη γραμμή, δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιαστούν οι απόψεις των ναυτιλιακών εταιριών που ενδιαφέρονται και καθορίστηκαν τα επόμενα βήματα για να επιτευχθεί η δρομολόγηση πλοίου», πρόσθεσε ο Δ. Μακρής.

Μετά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι των δύο εταιρειών που έχουν εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον για τη γραμμή (Hellenic Seaways και Linergents Shipping Ltd), ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη Ορχάν Γιαλμάν Οκάν δήλωσε ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό για την τουρκική πλευρά να ανοίξει η γραμμή το συντομότερο δυνατό. Είμαστε σε στενή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές και πιστεύω ότι η σημερινή συνάντηση ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική».

Με τη συνάντηση αυτή η ελληνική πλευρά ανταπέδωσε τη φιλοξενία που προσφέρθηκε στην ελληνική αντιπροσωπεία κατά την επίσκεψή της στην Σμύρνη, τον περασμένο Μάρτιο, παρουσία των δύο πρωθυπουργών, κατά τη διάρκεια της οποίας υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των Οργανισμών Λιμένων Θεσσαλονίκης και Σμύρνης.

Από την ελληνική πλευρά παραβρέθηκαν ακόμη ο γενικός διευθυντής της ΟΛΘ ΑΕ Εμμανουήλ Μιχαηλίδης, στελέχη της ΟΛΘ ΑΕ, καθώς και εκπρόσωποι των υπουργείων Εξωτερικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Στην τουρκική αντιπροσωπεία συμμετείχαν ακόμη ο πρώτος σύμβουλος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα Μπαρίς Καλκαβάν, εκπρόσωποι του υπουργείου Μεταφορών της Τουρκίας, ο διευθυντής του Οργανισμού Λιμένος της Σμύρνης Μουσταφά Τσανκάγια και άλλα στελέχη της εταιρείας.