19 Απρίλιος 2016, 16:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Απρίλιος 2016, 17:42

Μπεχράκης, Κωνσταντινίδης και Αβραμίδης χάρισαν στο Reuters το βραβείο Pulitzer

  • Μπεχράκης, Κωνσταντινίδης και Αβραμίδης χάρισαν στο Reuters το βραβείο Pulitzer
    (Φωτ.: Γιάννης Μπεχράκης)
  • Μπεχράκης, Κωνσταντινίδης και Αβραμίδης χάρισαν στο Reuters το βραβείο Pulitzer
    (Φωτ.: Αλέξανδρος Αβραμίδης)
  • Μπεχράκης, Κωνσταντινίδης και Αβραμίδης χάρισαν στο Reuters το βραβείο Pulitzer
    (Φωτ.: Άλκης Κωνσταντινίδης)

Τράβηξαν μερικές από τις πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες που αποτυπώνουν ανάγλυφα τα πρόσωπα πίσω από την ταμπέλα «προσφυγική κρίση». Ο επικεφαλής της ομάδας του Reuters για την Ελλάδα και την Κύπρο, Γιάννης Μπεχράκης, μαζί με τον Άλκη Κωνσταντινίδη και τον Αλέξανδρο Αβραμίδη είναι αυτοί που χάρισαν στο Reuters το βραβείο Pulitzer.

Στις φωτογραφίες αποτυπώνονται δραματικές στιγμές, με οικογένειες να προσπαθούν να βγουν στη στεριά ή να καταρρέουν στην παραλία μετά το επικίνδυνο ταξίδι.

Άλλη μία, που έγινε viral, δείχνει έναν Σύρο πατέρα να περπατά μέσα στη βροχή κρατώντας αγκαλιά την κόρη του. Σε αυτές που έκαναν το γύρο του κόσμου είναι και η φωτογραφία με τον ειδυλλιακό ήλιο του Αιγαίου και στην κάτω μεριά του κάδρου υπάρχει μια γεμάτη λέμβος.


(Φωτ.: Γιάννης Μπεχράκης)

 «Δείξαμε στον κόσμο τι συμβαίνει, πως η ανθρωπιά είναι ακόμα ζωντανή», δήλωσε ο Γιάννης Μπεχράκης ο οποίος λίγο προτού εκπνεύσει το 2015 επελέγη από την εφημερίδα Guardian ως ο καλύτερος φωτογράφος της χρονιάς. Όπως είπε, με το Pulitzer αισθάνονται ότι η δουλειά τους αναγνωρίζεται και επαγγελματικά.

Μπεχράκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Νομίζω ότι είναι το πρώτο Pulitzer που έρχεται στην Ελλάδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας στο συγχαρητήριο μήνυμά του επισημαίνει  ότι οι τρεις Έλληνες φωτογράφοι συνέβαλαν τα μέγιστα τόσο στην ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης όσο και στην αναγνώριση των προσπαθειών του ελληνικού λαού  και της διεθνούς κοινωνίας των πολιτών για την ανακούφιση των προσφύγων.


(Φωτ.: Γιάννης Μπεχράκης)

«Για τη συμβολή τους αυτή και για την επιτυχία τους θα ήθελα να τους ευχαριστήσω και να τους συγχαρώ θερμά», καταλήγει ο πρωθυπουργός. Το βραβείο για το φωτογραφικό σκέλος απονεμήθηκε από κοινού στην ομάδα του Reuters και στην ομάδα των New York Times.