19 Απρίλιος 2016, 20:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Απρίλιος 2016, 18:07

Νέα εποχή για τα Special Olympics με τους Πανελλήνιους Αγώνες «Λουτράκι 2016» (βίντεο)

  • Νέα εποχή για τα Special Olympics με τους Πανελλήνιους Αγώνες «Λουτράκι 2016» (βίντεο)
    Η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO Μ. Βαρδινογιάννη με τον Επίτροπο Μετανάστευσης Δ. Αβραμόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ευάγ. Αποστολάκη χειροκροτούν αθλήτρια κατά την τελετή έναρξης των Πανελλήνιων Αγώνων Special Olympics (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Β. Ψωμάς)

Σε νέα εποχή μπήκαν τα Special Olympics Hellas με τη διεξαγωγή των Πανελλήνιων Αγώνων στο Λουτράκι, που σε παρόμοιο μέγεθος, διάρκεια, εύρος αθλημάτων και με τόσο μεγάλη συμμετοχή, έχουν να πραγματοποιηθούν εδώ και έξι χρόνια.

Η αυλαία άνοιξε χθες με την τελετή έναρξης στο κλειστό γυμναστήριο «Γ. Γαλανόπουλος», παρουσία του Επιτρόπου Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλου, της Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της Unesco Μαριάννας Βαρδινογιάννη, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του Δημάρχου Λουτρακίου, Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Γιώργου Γκιώνη, βουλευτών του νομού Κορινθίας, εκπροσώπων της Εκκλησίας, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας κ.ά.


Ο μουσικοσυνθέτης και δημιουργός του ύμνου των Special OIympics Σ. Κορκολής (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Β. Ψωμάς)

Το πρόγραμμα της τελετής ήταν εντυπωσιακό, με την αφή της φλόγας των αγώνων και με διάφορα καλλιτεχνικά δρώμενα. Ακούστηκε ο ύμνος των Special Olympics με τη συνοδεία πιάνου, από από τον μουσικοσυνθέτη και δημιουργό του ύμνου Στέφανο Κορκολή.

Από σήμερα όμως ξεκίνησε η… δράση με τους αγώνες στα έξι αθλήματα (στίβος, κολύμβηση, ποδόσφαιρο, τένις, μπόουλινγκ και μπότσε) που υπάρχουν στο καλεντάρι. Το αγωνιστικό κομμάτι, που θα ολοκληρωθεί στις 22 Απριλίου 2016, θα διεξαχθεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις SportCamp Λουτράκι, στο Θώδειο Δημοτικό Στάδιο και στο Korinthos Bowling Center.


Αθλητές με τις δάδες κατά την τελετή έναρξης των Πανελλήνιων Αγώνων Special Olympics «Λουτράκι 2016»
(φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Β. Ψωμάς)

Στους αγώνες θα συμμετάσχουν 700 αθλητές (και προπονητές) από Ειδικά Σχολεία και Φορείς Ειδικής Αγωγής, από όλα τα προπονητικά προγράμματα Special Olympics της χώρας μας, καθώς επίσης και 25μελής αποστολή από τα Special Olympics της Κύπρου.