Μια εναλλακτική τηγανιά, που όμως δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από την κλασική συνταγή, παρουσιάζει σήμερα το pontos-news.gr.
Τη συνταγή την... κλέψαμε από το γνωστό φαγάδικο της Θεσσαλονίκης «Τηγανιές και σχάρες».
ΥΛΙΚΑ
- 100 γρ. μανιτάρια λευκά
- 100 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
- 100 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
- ελαιόλαδο
- κονιάκ
- φρέσκο βούτυρο
- σκόρδο
- ξίδι μπαλσάμικο, λευκό
- μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε όλα τα μανιτάρια σε κομμάτια μέτριου μεγέθους.
- Τα σοτάρουμε σε καυτό ελαιόλαδο για 2΄ περίπου.
- Προσθέτουμε λίγο βούτυρο και ψιλοκομμένο σκορδάκι, και μόλις τα μανιτάρια μαλακώσουν λίγο, τα σβήνουμε με κονιάκ.
- Λίγο πριν τα βγάλουμε από το τηγάνι προσθέτουμε λίγο ξίδι μπαλσάμικο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
⇔
Σερβίρονται ζεστά.