23 Απριλίου 2016, 10:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Απριλίου 2016, 15:40

Τηγανιά νηστίσιμη με μανιτάρια

  • Τηγανιά νηστίσιμη με μανιτάρια

Μια εναλλακτική τηγανιά, που όμως δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από την κλασική συνταγή, παρουσιάζει σήμερα το pontos-news.gr.

Τη συνταγή την... κλέψαμε από το γνωστό φαγάδικο της Θεσσαλονίκης «Τηγανιές και σχάρες».

ΥΛΙΚΑ
  • 100 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 100 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 100 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
  • ελαιόλαδο
  • κονιάκ
  • φρέσκο βούτυρο
  • σκόρδο
  • ξίδι μπαλσάμικο, λευκό
  • μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Κόβουμε όλα τα μανιτάρια σε κομμάτια μέτριου μεγέθους.
  2. Τα σοτάρουμε σε καυτό ελαιόλαδο για 2΄ περίπου.
  3. Προσθέτουμε λίγο βούτυρο και ψιλοκομμένο σκορδάκι, και μόλις τα μανιτάρια μαλακώσουν λίγο, τα σβήνουμε με κονιάκ.
  4. Λίγο πριν τα βγάλουμε από το τηγάνι προσθέτουμε λίγο ξίδι μπαλσάμικο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Σερβίρονται ζεστά.