18 Απρίλιος 2016, 22:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Απρίλιος 2016, 22:08

Παραίτηση Παπαμιμίκου – Διαγραφή προέδρου ΟΝΝΕΔ

  • Παραίτηση Παπαμιμίκου – Διαγραφή προέδρου ΟΝΝΕΔ
    Υποχρεώθηκε σε παραίτηση ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος μετά το φιάσκο στις εκλογές της ΟΝΝΕΔ (φωτ.: ΑΠΕ- ΜΠΕ / Νέα Δημοκρατία / Γουλιέλμος Αντωνίου)

Στην περίπτωση του γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου φαίνεται ότι προτιμήθηκε το λιγότερο επώδυνο σενάριο της παραίτησης, αντί της διαγραφής. Μετά τα όσα συνέβησαν στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ αλλά και τη δήλωση Μητσοτάκη, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος υπέβαλε την παραίτησή του, λίγες ημέρες πριν ολοκληρωθεί η θητεία του.

Στη δήλωσή του ανέφερε ότι κάποιοι προσπαθούν να καταργήσουν την ΟΝΝΕΔ, «απόφαση που με βρίσκει προφανώς αντίθετο».

Σημείωνε ακόμη ότι «κάποιοι προσπαθούν από το πρωί να βρουν τρόπο να με διαγράψουν λίγο πριν από το συνέδριο της ΝΔ και τη λήξη της θητείας μου, χωρίς να μπορούν να βρουν τίποτα σε βάρος μου». «Παραιτούμαι για να διευκολύνω τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στον οποίο εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία», πρόσθεσε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε η διαγραφή του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος Απόστολος Κράτσας, ο Βασίλης Γεωργιάδης διεγράφη από μέλος του κόμματος και ως εκ τούτου εξέπεσε αυτοδίκαια από το αξίωμα του προέδρου της ΟΝΝΕΔ καθώς και από κάθε άλλου είδους κομματική ιδιότητα.