18 Απρίλιος 2016, 17:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Απρίλιος 2016, 17:22

Τσίπρας σε Κατάινεν: Δώστε έμφαση στην ανάπτυξη

  • Τσίπρας σε Κατάινεν: Δώστε έμφαση στην ανάπτυξη
    Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γίρκι Κατάινεν (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

«Μετά από μακρά λιτότητα τώρα είναι η ώρα των επενδύσεων, της απασχόλησης και της ανάπτυξης», έγραφε στο Τwitter ο πρωθυπουργός λίγο πριν από τη συνάντησή του με τον Γίρκι Κατάινεν. Αυτό ζήτησε στη συνέχεια και στο τετ α τετ με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, στο ραντεβού Τσίπρα-Κατάινεν συζητήθηκαν ζητήματα επενδύσεων, η ένταξη ελληνικών επενδυτικών σχεδίων και επιχειρήσεων στα προγράμματα χρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI), καθώς και η δυνατότητα συγχρηματοδότησης τους από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο έχουν επιλεγεί 42 έργα, μέσω των οποίων κονδύλια ύψους 5,4 δισ. ευρώ θα εισρεύσουν το επόμενο διάστημα στην ελληνική οικονομία, και ειδικότερα στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και μεταφορών, του τουρισμού, των νέων τεχνολογιών και της έρευνας, και της βιομηχανίας.