18 Απρίλιος 2016, 10:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Απρίλιος 2016, 09:45

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Στη Θράκη ερχόμαστε για να πάρουμε δύναμη

  • Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Στη Θράκη ερχόμαστε για να πάρουμε δύναμη
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Με λόγια που εκφράζουν πολλούς Έλληνες εντός κι εκτός των τειχών της χώρας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος μίλησε για τη Θράκη και την Μακεδονία στους πιστούς που παρακολούθησαν τον ΣΤ’ Κατανυκτικό Εσπερινό της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, χθες, στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη.

Απευθυνόμενος στους πιστούς, μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Αρχιεπίσκοπος διευκρίνισε πως «στη Θράκη και τη Μακεδονία δεν ερχόμαστε για να εντυπωσιαστούμε ή να δώσουμε κάτι. Ερχόμαστε για να πάρουμε δύναμη, κουράγιο, εδώ σ’ αυτούς τους αγίους τόπους».

Παρότρυνε, μάλιστα, πολιτεία και πολίτες να προσέχουν τη Θράκη και να κατανοήσουν ότι τα αιτήματα της Θράκης έχουν προτεραιότητα.

Παράλληλα, απηύθυνε μήνυμα στην πολιτεία και στον κάθε Έλληνα, που δεν κατοικεί σε ακριτική περιοχή, να κάνουν «λίγη υπομονή και να πούμε ας πάμε λίγο πιο πίσω στη σειρά των αιτημάτων μας. Η Θράκη και οι ακρίτες της Ελλάδος, όλοι οι ακρίτες πρέπει να’χουν προτεραιότητα… Εδώ χτυπάει περισσότερο η καρδιά της Ελλάδας απ’ οπουδήποτε».

Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο λέγοντας πως η επίσκεψή του στην Θράκη και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει ιδιαίτερη χαρά «η οποία οφείλεται σε μια πραγματική, ειλικρινή και ανεπιφύλακτη προσήλωση που έχουμε στην Εκκλησία, οι Θρακιώτες. Την οποία πάντοτε αισθανόμαστε γονιδιακά, ως προστάτιδα και τη βίωνουμε ως θεμελιώδες εφαλτήριο για κάθε επιτυχία και ευλογία στη ζωή μας. Μιλώ τόσο για τους γηγενείς παλαιούς θρακιώτες, όσο και για τους μετέπειτα πρόσφυγες που ήρθαν στον τόπο μας».

Η τετραήμερη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στη Θράκη, η οποία άρχισε το Σάββατο στην Κομοτηνή όπου αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτωρ της σχολής κλασικών και ανθρωπιστικών σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ολοκληρώνεται την Τρίτη, με επόμενους σταθμούς το Σουφλί, το Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα.

Ο ιεράρχης σήμερα το πρωί αναμένεται να παραδώσει φαρμακευτικό υλικό στο νοσοκομείο Διδυμότειχου και στο κοινωνικό φαρμακείο Ορεστιάδας καθώς και τρόφιμα στο κοινωνικό παντοπωλείο Ορεστιάδας.