17 Απρίλιος 2016, 22:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Απρίλιος 2016, 22:27

Εκατοντάδες οι νεκροί από τον καταστροφικό σεισμό στον Ισημερινό

  • Εκατοντάδες οι νεκροί από τον καταστροφικό σεισμό στον Ισημερινό
    (Φωτ.: EPA / Jose Jacome)

Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι του Ισημερινού. Καθώς περνούν οι ώρες, ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται δραματικά ενώ η χώρα έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Είμαστε αντιμέτωποι με μια τεράστια τραγωδία», δήλωσε το απόγευμα της Κυριακής ο πρόεδρος του Εκουαδόρ (Ισημερινός) Ραφαέλ Κορέα.

Την ίδια ώρα, οι αρχές έκαναν λόγο για 235 νεκρούς και πάνω από 1.500 τραυματίες. Τα σωστικά συνεργεία επιχειρούν να εντοπίσουν και να ανασύρουν επιζώντες από τα χαλάσματα, μετά τον πιο καταστροφικό σεισμό των τελευταίων δεκαετιών στην Λατινική Αμερική. Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ευρωπαϊκός μηχανισμός πολιτικής προστασίας προκειμένου να παρασχεθεί βοήθεια στον Ισημερινό.

Eνισχύσεις αναμένονται επίσης κι από άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως η Κολομβία και το Μεξικό. «Η σκέψη μας είναι στο φίλο λαό του Ισημερινού. Παρακολουθούμε συγκλονισμένοι τον τραγικό απολογισμό του σεισμού που έπληξε τη χώρα», ανακοίνωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.