17 Απρίλιος 2016, 14:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Απρίλιος 2016, 18:23

Ιερώνυμος: Η ανθρωπιά στην Ελλάδα ζει, στην Ευρώπη αργοπεθαίνει

  • Ιερώνυμος: Η ανθρωπιά στην Ελλάδα ζει, στην Ευρώπη αργοπεθαίνει
    (Φωτ.: iaath.gr)

Στη σημασία της χθεσινής επίσκεψης των τριών προκαθημένων στην Λέσβο, αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σε δήλωση του από την Κομοτηνή, την οποία επισκέφθηκε προκειμένου να αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας της Σχολής Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ.

«Αυτό που έγινε στην Λέσβο υπήρξε ένα γεγονός σπουδαίο. Η προσπάθεια όλων μας ήταν να καταλάβουν, όχι μόνο οι Ευρωπαίοι αλλά και ο κόσμος ολόκληρος, ότι το βάρος που έχει στην πλάτη της η Ελλάδα αυτή την στιγμή είναι πολύ μεγάλο και δεν μπορεί μόνη της να το σηκώσει», τόνισε και έστειλε το μήνυμα: «Πρέπει να βοηθήσουν όλοι. Η αλήθεια είναι ότι η ανθρωπιά στην Ελλάδα ζει. Στην Ευρώπη, αργοπεθαίνει».


(Φωτ.: www.iaath.gr)

Ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε στην Κομοτηνή με στρατιωτικό αεροπλάνο προερχόμενος κατευθείαν από την συνάντηση της Λέσβου με τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Ο πρύτανης του ΔΠΘ Αθανάσιος Καραμπίνης χαρακτήρισε τον Ιερώνυμο ως «πρωτοπόρο της κοινωνικής αλληλεγγύης στην Ελλάδα με ανυπολόγιστα σημαντικό φιλανθρωπικό έργο στον τομέα της προστασίας των συνανθρώπων μας που έχουν πληγεί από την κρίση, των προσφύγων και των μεταναστών».

Μετά από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Κομοτηνής ο Αρχιεπίσκοπος ανακηρύχθηκε, από τον δήμαρχο Γιώργο Πετρίδη, σε επίτιμο δημότη της πόλης.